ŠOK NAJAVA: Liga šampiona se menja iz korena - ovo niko nije mogao ni da zamisli!

Autor:

Sport

16.09.2022

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost elitnog evropskog fudbalskog takmičenja biće određena naredne nedelje.

ŠOK NAJAVA: Liga šampiona se menja iz korena - ovo niko nije mogao ni da zamisli!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Američki kontinent će 2026. godine po drugi put u istoriji biti domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva. Za četiri godine SAD, Kanada i Meksiko će ugostiti najbolje fudbalske reprezentacije sveta, ali to očigledno neće biti i jedino veliko fudbalsko takmičenje koje će se održati na ovom kontinentu.

Kako prenosi španski "As" iz Evrope na teritoriju SAD-a uskoro bi i finale Lige šampiona moglo da se preseli, a o svemu će odlučivati finansijska ponuda.

Evropska kuća fudbala UEFA nedavno je Amerikancima prodala TV prava za neverovatnih milijardu i po evra, pa samim tim očekuje se i da im neće biti problem da otkupe i pravo na organizaciju jednog od najvećih sportskih događaja na planeti.

Foto: Tanjug/AP

Real Madrid šampion Evrope za sezonu 2021/22

 

Prvi čovek UEFA organizacije Aleksandar Čeferin nije se izjašnjavao po osnovu ovog predloga, ali s obzirom da je Evropska klupska asocijacija (EKA) nedavno tražila “veći deo kolača” od TV prava i drugih prihoda koje dobija UEFA, potpuno je jasno kakva će odluka biti.

Kako se saznaje o ovoj temi će se raspravljati već tokom naredne nedelje na generalnoj skupštini organizacije u Istanbulu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading