IMA LI SVETLA NA KRAJU TUNELA? Pandemiji koronavirusa se nazire kraj - oglasio se dr Milanko Šekler

Autor:

Vesti

20.09.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Virusolog Milanko Šekler govorio je danas o navodima Svetske zdravstvene organizacije koja smatra da bi pandemija korona virusa mogla uskoro da bude gotova.

IMA LI SVETLA NA KRAJU TUNELA? Pandemiji koronavirusa se nazire kraj - oglasio se dr Milanko Šekler

Foto: Printskrin: Youtube

SZO je iskoristila izraz koji sam i ja upotrebio, a to je da se možda vidi svetlo na kraju tunela, ali I dalje treba biti oprezan. Ono što je dobro je da nema novih sojeva korona virusa… Mnogi od njih više ne postoje na nivou planete, BA.2 je slabija varijanta, BA4 I BA.5 izazivaju produženi kovid”, rekao je Šekler za TV Prva.

Govoreći o trenutnoj situaciji, on je istakao da je za sada situacija stabilna.

"Ne očekujem velike šokove i skokove… Nema teških slučajeva odnosno pritisak na zdravstvo. U Srbiji je kod 2.300.000 ljudi laboratorijski potvrđen kovid, ta brojka je verovatno veća. Veliki broj prokuženih, mali br. vakcinisanih, ali kada se to sabere, dobijaju se pristojni i ohrabrujući rezultati. Virus se poprilično pripitomio i hvata korak sa nama i dolazimo u situaciju da se uspostavi evoluitivna ravnoteža posle dve godine, naveo je virusolog i mikrobiolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Crni

20.09.2022 13:52

Sve ce ispricati samo ne i ko finansira laboratoriju u kojoj radi.