Sportska tradicija na Savskom vencu: OTVOREN PETI PO REDU „SAJAM SPORTA“

Autor:

Sport

16.09.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na otvorenim sportskim terenima u sklopu Beograda na vodi, danas se održava peti po redu „Sajam sporta“ u organizaciji opštine Savski venac uz podršku Saveza sportova Savski venac.

Sportska tradicija na Savskom vencu: OTVOREN PETI PO REDU „SAJAM SPORTA“

Foto: Tanja Opsenica

Sajam sporta

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, manifestaciju su otvorili zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović i zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković.

Zvaničnici su zatim obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti sporta u svakodnevnom životu, kao i potrebu za razvijanjem pozitivnih navika i podsticanjem građana, a posebno dece i  mladih  na rekreativno bavljenje sportom. 

Uroš Tripković je zahvalio Beogradu na vodi što su omogućili da se sajam i ove godine održi na njihovim prelepim sportskim terenima.

- Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste rekordan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje  različite besplatne sportsko-rekreativne  programe namenjene svim uzrastima i generacijama. Tako je i program ove već tradicionalne manifestacije  prilagođen svim starosnim kategorijama i pozivam sve da se  dobro zabavimo i  družimo kroz različita sportska takmičenja - poručio je Tripković.

Vesna Vidović istakla je da će Grad Beograd  uvek podržavati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera, kao i u ovom slučaju, da  razvijaju sportski i takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj.

- Svedoci smo da u današnje vreme deca provode dosta vremena u zatvorenom prostoru sa računarima i mobilnim telefonima. Mislim da su ove manifestacije najbolji način da se deca podsete nekih igara koje su možda zaboravili - izjavila je zamenica gradonačelnika.

Na Sajmu sporta učešće je uzelo preko dvadeset sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 350 dece iz osnovnih škola sa Savskog venca. 

Tokom trajanja sajma, do 14 časova, posetioci svih starosnih dobi imaju priliku da vežbaju na otvorenom, a po programu održaće se osam različitih turnira i aktivnosti. 

Među turnirima koji se održavaju tu su futsal, između dve vatre, šah, stoni tenis, takmičenje u izdržljivosti i kros. Takmičenje kojim je započet program je „Brzinom do zvezda“ (trke u sprintu na 40m za učenike III i IV razreda OŠ), dok na kraju ( od 13:15 časova) sve posetioce očekuje zajedničko grupno vežbanje odraslih i dece sa Udruženjem „Aktivnija Srbija“.

Među učesnicima su: Mačevalački klub „Crvena zvezda“, Rvački klub „Crvena zvezda“, Institut za ženski sport i Akademija Marine Maljković, „Aktivnija Srbija“, Karate klub „Diplomatik“, Bokserski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“, Savez Beograda za dizanje tegova, Šah klub „Partizan“, Stonoteniski klub „Partizan“, Fudbalski klub „Grafičar“, Košarkaški klub „Savski venac“, Sokolsko udruženje „Matica Beograd“ (ples i gimnastika), Plivački klub „Crvena zvezda“, Biciklistički klub „Crvena zvezda“ i drugi.

Otvaranju Sajma prisustvovali su gradski sekretar za sport Nikola Penić, predsednik Sportskog saveza za sport Grada Beograda Dragan Tomašević i rukovodstvo opštine Savski venac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading