KNJIGOM O SRPSKOM NAUČNIKU NAPRAVIO POMETNJU ŠIROM SVETA: Američki pisac najavio turneju po SRBIJI, 20. septembra stiže u našu zemlju!

Autor: Tanjug

Zabava

16.09.2022

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujorčanin Elis Osvalt, autor knjige "Tesline reči" o srpskom naučniku Nikoli Tesli, najavio je svoju prvu turneju po Srbiji od 20. do 28. septembra.

KNJIGOM O SRPSKOM NAUČNIKU NAPRAVIO POMETNJU ŠIROM SVETA: Američki pisac najavio turneju po SRBIJI, 20. septembra stiže u našu zemlju!

Foto: Youtube Printscreen/ TeslaTalk TV

Osvaltova knjiga "Tesline reči" predstavlja skup citata koji su pronađeni, u do tada neistraženim intervjuima, koje je Tesla dao pre 100 godina, a koje su objavili ugledni američki časopisi i novine.

Debitantsko delo Elisa Osvalta predstavlja knjigu koja je pisana u obliku drame, a u okviru koje su ukršteni mnogi žanrovi.

Autor je najavio svoju srpsku turneju i svoju novu poziciju potpredsednika Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (TNF), kao i saradnju sa Nikolom Lončarem, i "misiju da ovu knjigu unese u škole širom sveta bez ikakvih troškova za nastavnike i studente".

Najavljena srpska Osvaltova srpska turneja održace se od 20. do 28. septembra

- Autor će potpisivati primerke knjiga, u cilju promovisanja svoje misije poklanjanja knjige školama širom sveta. Ovo je njegova prva poseta Srbiji, te ističe svoje veliko uzbudenje povodom toga.

Ovaj mladi i relativno nepoznati pisac je napravio pometnju širom sveta.

 

Foto: Youtube Printscreen/ TeslaTalk TV

Elis Osvalt

 

Knjiga "Tesline reči" dobila je pohvale jer je pridobila pažnju širokog raspona čitalaca, od tinejdžera do doktora nauka, te ljudi koji imaju široko znanje o Nikoli Tesli, kao i onih koji nikada nisu čuli za njega.

- Pročitao sam niz knjiga i još mnogo toga o Tesli i smatrao sam da dobro poznajem ovog čoveka i njegovo delo. Medutim, ništa što sam pročitao nije prenelo duh, dušu i um samog čoveka kao ova mala knjiga - rekao je dr Vujo Knežević, neurohirurg i član Tesla foruma Zapadne Australije.

Na pitanje šta ga je inspirisalo da napiše ovu knjigu, autor je kazao da je studirao sam dramsku umetnost na UAB (Univerzitet Alabama u Birginhamu) jer je još u ranoj mladosti bio opčinjen pričama Šekspira i drugih pisaca.

- Kada sam naišao na pregršt citata (Tesle) u starim intervjuima, imao sam osećaj da sam izgubio razum, te sam kupio svaku knjigu koju sam mogao da pronadem na tu temu napisanu na engleskom jeziku i dostupnu u Sjedinjenim Državama. Učinilo mi se kao da niko nikada nije video te citate jer nije bilo njihovog pomena u drugim biografijama ili u dokumentarnim filmovima. Dakle, osećao sam da je moja dužnost da stvorim ovo delo. Nisam naučnik ili istoričar, ali kao dramaturg mogu da inspirišem običnog coveka. Moja knjiga može da ukaže na pravi smer generacijama budućih inženjera, istoričara i psihologa, u cilju istraživanja - rakao je Osvalt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading