Ministar Udovičić povodom otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju: Još jednom smo centar svetskog sporta! (FOTO)

Autor:

Sport

11.09.2022

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar Udovičić povodom otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju - Još jednom smo centar svetskog sporta.

Ministar Udovičić povodom otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju: Još jednom smo centar svetskog sporta! (FOTO)

Foto: MOS

SP u rvanju - Beograd, Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je povodom Svetskog prvenstva u rvanju čiji je Srbija domaćin istakao značaj organizacije još jednog velikog međunarodnog sportskog takmičenja u našoj zemlji na kome će Srbija ugostiti više od 800 najboljih rvača iz celog sveta iz 78 zemalja i još jednom dokazati da je Srbija danas sa razlogom zemlja koju prepoznaju po sportu. 

- Srbija je zemlja sporta, a kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri radimo na daljoj popularizaciji svih sportova, što je jedan od ciljeva i Svetskog prvenstva u rvanju – promocija ovog sporta, sportskog načina života, ali i naše Srbije. Verujem da će mnogi iskoristiti priliku da gledaju uživo naše, ali i najveće svetske rvače, i da će ovi šampioni podstaći najmlađe gledaoce da krenu stopama velikih, hrabrih i istrajnih sportista koji će se takmičiti u beogradskoj Areni na najvećoj svetskoj smotri jednog velikog sporta kao što je rvanje.

Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku srpskom sportu  i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti organizovala ovakva i slična takmičenja.

- Organizacija ovakvih  važnih takmičenja nas dodatno motiviše i podstiče da nadmašimo sami sebe, i nivo domaćinstva dignemo za lestvicu iznad, da postavimo nove standarde i da budemo uzor drugima. Siguran sam da ćemo i ovoga puta uspeti u tome. Spektakularno otvaranje Svetskog prvenstva u rvanju je pravi način da poželimo dobrodošlicu najboljim svetskim rvačima, a našim sportistima da nastave tradiciju osvajanja medalja na velikim sportskim takmičenjima. Nastavićemo da pomeramo granice i iznova pokazujemo zašto je Srbija prepoznata od strane međunarodnih sportskih organizacija kao sjajan domaćin najvećih sportskih događaja- istakao je ministar Udovičić.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading