FERGUSON POMOGAO PETRIĆU: Trener Partizana otkrio šta mu je rekao legendarni Škot!

Autor:

Sport

10.09.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred novi duel u Humskoj 1.

FERGUSON POMOGAO PETRIĆU: Trener Partizana otkrio šta mu je rekao legendarni Škot!

Foto: Starsport

Gordan Petrić

Fudbaleri Partizana u nedelju od 19:30 dočekuju Mladost iz Lučana u okviru 11. kolu Mozzart Superlige Srbije.

Crno-beli su odigrali osam utakmica u domaćem prvenstvu ove sezone i imaju 15 osvojenih bodova.

Trener Parnog valjka Gordan Petrić smatra da bi sve sem pobede njegovog tima bilo neuspeh.

Mi smo sutra favoriti. Sve osim pobede bila bi katastrofa i loš rezultat za nas, onda bismo se vratili na staro. Gledao sam uživo Lučane protiv Čukaričkog. Iskusna ekipa, imaju Neška u stručnom štabu koji zna da se takmiči, zna da igra. Mi se pitamo sutra.

Ono što je zanimljivo jeste da Partizan ove sezone još uvek nije pobedio nijedan meč u Humskoj u okviri Superlige Srbije.

Eto žašto pre pauze imamo osam utakmica kod kuće, od mogućih 11, to moramo da iskoristimo da osvajamo bodove. Igrači sutra treba ponovo da se dokazuju. Sutra mogu svi da kažu da oni ne znaju da igraju fudbal, ako se nešto desi, i to je to. Igrači koji nisu igrali u Češkoj, imali su juče jači trening, videćemo pred trening ko će igrati, ali može da bude isti sastav kao u Češkoj. Povratna informacija od igrača mi je bitna.

Kvinsi Menig ni protiv Lučana neće biti u protokolu, a Petrić je prokomentarisao i partije Fusenija Dijabatea.

Republika

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate

- Dijabate, rekao sam da se igra fudbala, da mora da bude konkretniji. On je to počeo da radi, gledam ga kao dete, navikao se na klub i grad, i majka mu je došla. Lakše je kad je stranac u prijateljskoj zemlji, prepoznat je od prvog dana. On napreduje, ali svi napreduju.

Strateg Partizana otkrio je da teži tome da mu ekipa bude izbalansirana i da je taj savet dobio od legendarnog trenera Mančester junajteda Ser Aleksa Fergusona.

- Kad dođete na to da uzimate igrača, nemate veliki izbor. Ne bih voleo da pogrešimo u izboru. Voleo bih da napravim balans. Ja sam stalno pričao o balansu, ali ranije kao igrač nisam znao šta je to. To sam pitao Fergusona. Pitao sam zašto mu je O''Šej igrao desnog beka. On mi je rekao: "Balans". Kad igraš Premijer ligu, treba ti šest visokih igrača da bi branio prekide. Ja bih voleo da imam taj balans. Ako imam tri igrača slična - Belić, Traore, Fejsa, treba mi različitost. U tom balansu bih voleo da ne pogrešim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading