CVEĆE ZA PREKO 6.000 ŽRTAVA USTAŠKOG TERORA! Boriša Simanić odao počast NASTRADALIMA!

Autor:

Sport

25.05.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije na mestu zločina u Starom Brodu.

CVEĆE ZA PREKO 6.000 ŽRTAVA USTAŠKOG TERORA! Boriša Simanić odao počast NASTRADALIMA!

Foto: Instagram/printscreen

Boriša Simanić

U Republici Srpskoj, u Starom Brodu, odata je počast nevinim srpskim žrtvama hrvatskog terora iz Drugog svetskog rata. Boriša Simanić, srpski košarkaš i reprezentativac, posetio je ovo mesto sa prijateljima i upalio sveće, položivši cveće u Drinu.

U martu 1942. godine, hrvatske jedinice predvođene Jurom Francetićem izvršile su stravičan pokolj nad civilnim srpskim narodom. Tokom samo nekoliko dana, na najzverskiji način ubijeno je preko 6.000 Srba, većinom žena, dece i staraca. Ovaj zločin desio se u mestima Miloševići (opština Višegrad) i Stari Brod (opština Rogatica).


Simanićeva poseta ovom mestu predstavlja emotivan čin sećanja na žrtve i važan doprinos očuvanju sećanja na stradanja srpskog naroda u Drugom svetskom ratu.

 

 

Ovaj gest simbolizuje važnost solidarnosti i podrške koju treba pružati onima koji se bore sa teškim životnim izazovima, istovremeno podsećajući na važnost humanosti i empatije u društvu.


Poseta Boriše Simanića mestu stradanja i podrška jednoj popularnoj akciji ističu njegov angažman u očuvanju sećanja na prošla stradanja, ali i u pružanju podrške onima kojima je potrebna pomoć.

Podsetimo, srpski reprezentativac se vratio na parket, posle teške povrede na poslednjem Mundobasketu, kada je morao da bude operisan dva puta i tom prilikom mu je odstranjen bubreg.

Ovaj događaj predstavlja primer kako sportisti mogu koristiti svoj uticaj kako bi podigli svest o istorijskim događajima i pružili podršku onima kojima je to potrebno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading