BACALI KESICE KROZ PROZOR AUTOMOBILA: Filmsko hapšenje na Slaviji zbog droge

Autor:

Hronika

25.05.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni pokušali da se reše kesica sa supstancom za koju se sumnja da je droga.

BACALI KESICE KROZ PROZOR AUTOMOBILA: Filmsko hapšenje na Slaviji zbog droge

Foto: naxi kamere/printscreen

E.S. (20) i V.S. (21) uhapšeni su na Slaviji nakon što je policija u njihovom automobilu marke "škoda" pronašla veću količinu droge.

Prema izvoru upoznatom sa slučajem, uhapšeni su pokušali da se reše droge bacajući kesice kroz prozor automobila, ali su ih policajci zatekli sa kesicama droge u rukama, koje su potom pale na asfalt.

- Uhapšeni su u kolima imali više kesica droge, koje su pokušali da se reše tako što su je bacali kroz prozor. U trenutku hapšenja kesice su imali u rukama i prilikom hapšenja one su pale na asfalt. Bilo je kao na filmu - rekao je izvor upoznat sa slučajem, prenosi Informer.

Na terenu su bili inspektori Policijske stanice Stari Grad i Interventna jedinica 192. Prilikom pretrage automobila, policija je pronašla heroin, dok je kasnije, u skrivenom delu vozila, otkrivena i veća količina marihuane.

Nakon hapšenja, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni kod tužioca.

Krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga regulisano je Krivičnim zakonikom Republike Srbije. Prema ovom zakonu, neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga predstavlja ozbiljno krivično delo koje se kažnjava zatvorom u trajanju od jedne do deset godina, u zavisnosti od težine dela i okolnosti slučaja.

Ovo krivično delo obuhvata proizvodnju, uzgajanje, preradu, pakovanje, skladištenje, transport, prenos, prodaju, distribuciju, razmenu, davanje, omogućavanje ili stavljanje u promet opojnih droga, supstanci ili biljaka koje sadrže opojne droge, bez odgovarajuće dozvole ili ovlašćenja nadležnih organa.

Policija i pravosudni organi u Srbiji aktivno sarađuju u suzbijanju ovog krivičnog dela, sprovodeći istrage, hapšenja i krivično gonjenje osoba koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga. Ove mere se preduzimaju radi zaštite javnog zdravlja, sprečavanja kriminala i suzbijanja narkotika u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading