ŠOK U EVROPSKOJ KOŠARCI! Umesto NOVOG UGOVORA, odlučio da OKONČA KARIJERU!

Autor:

Sport

04.04.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa više neće biti isto bez legende.

ŠOK U EVROPSKOJ KOŠARCI! Umesto NOVOG UGOVORA, odlučio da OKONČA KARIJERU!

Foto: x.com

Španska košarkaška reprezentacija je kroz godine iznedrila mnoge legende, a Rudi Fernandez se svakako ubraja među njih. Sa 39 godina, ovaj iskusni igrač je odlučio da stavi tačku na svoju igračku karijeru, ostavljajući za sobom bogat nasleđe i brojne uspehe. Ugovor koji mu ističe 30. juna će nažalost biti i poslednji. 

Rudi Fernandez je svoj pečat ostavio u klubovima kao što su Real Madrid, Denver i Portland, ali i u matičnom Huventudu.

 

 

Poslednjih devet godina proveo je u dresu Real Madrida i bio važan deo tima koji je osvajao titule i postizao uspehe na evropskom nivou. Sa reprezentacijom Španije, osvojio je četiri titule prvaka Evrope, dva puta je bio deo pobedničkog tima na Svetskom prvenstvu, dok je na Olimpijskim igrama osvojio dva srebra.

Odluka o penzionisanju koju je Rudi Fernandez doneo simbolično je objavljena na njegov rođendan, označavajući kraj jedne ere, ali i početak novog poglavlja u njegovom životu. Nakon završetka sezone, Fernandez će se umesto na pripreme uputiti na zasluženi odmor sa porodicom.

Iako su ga rivali često mrzeli zbog njegovog uticaja na terenu, Rudi Fernandez je uvek bio igrač kome su svi morali da se dive. Njegova sposobnost da preuzme odgovornost u ključnim trenucima utakmica ostavila je dubok trag kako u Real Madridu, tako i u reprezentaciji Španije. Njegovo odsustvo će definitivno biti osetno, ali će njegovo nasleđe zauvek ostati deo košarkaške istorije.

Do kraja sezone, Rudi Fernandez će još neko vreme nositi dres Real Madrida, dok će ekipa pokušati da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Evroligi. Ovo će biti prilika da navijači i ljubitelji košarke još jednom uživaju u igri ovog velikog šampiona pre nego što se oprosti od terena zauvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading