IZ SOLARIJUMA NIJE IZLAZILA SVE DOK JOJ NIJE OSTAVIO RUPU NA LICU: Kada je otkrila šta je to stvarno, ostala je ZALEĐENA (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra nakon ovog iskustva sve upozorava.

IZ SOLARIJUMA NIJE IZLAZILA SVE DOK JOJ NIJE OSTAVIO RUPU NA LICU: Kada je otkrila šta je to stvarno, ostala je ZALEĐENA (FOTO)

Foto: Instagram video/anniewilson_01

Eni Vilson (38) iz Liverpula, kojoj je sada ostala rupa na nosu, u početku je primetila malu, gotovo nevidljivu tačku, ali je to odbacila kao bubuljicu ili mitiser. Ali mesecima kasnije, kada nije nestala, otvorila je ubod i otkrila da krvari sve dok nije pritisla to područje. Nakon detaljnijeg pregleda, primetila je i beli trougao oko mesta – nešto što joj je njeno iskustvo reklo da bi moglo biti zlokobnije nego što je prvobitno pretpostavila.

- Mislim da me je više od svega drugog navelo da pomislim "ovo nije u redu". Znala sam da je to rak kože, ali samo zbog posla kojim se bavim. Viđala sam rak kože na poslu, druge kvržice i izbočine, ali nikada nisam videla ovaj tip raka kože - tada je Eni otišla kod doktora koji je potvrdio njene strahove da je trag na njenom nosu rak kože.

Konkretno, dijagnostikovan joj je karcinom bazalnih ćelija (BCC) i rečeno joj je da ga treba ukloniti.

- Htela sam da to odmah isečem. Osećala sam se kao da vanzemaljac živi u mom telu, kao da postoji nešto nenormalno što ne bi trebalo da bude tamo - priseća se.

Foto: Instagram video/anniewilson_01

Eni Vilson priča svoje iskustvo

Eni je imala sreće što je uspela da primeti znakove i uoči rak, jer je BBC veoma teško identifikovati i ako se ne leči može da izazove ozbiljna oštećenja okolnog tkiva, a u nekim slučajevima čak i da bude fatalan.

Bivša korisnica solarijuma, Eni, priznaje da je kao mlada tinejdžerka 90-ih koristila solarijum čak i jednom dnevno bez kreme za sunčanje. U 20-im je išla na sunčanje svake dve nedelje, a tek u tridesetim je postala svesna mogućih posledica.

Uprkos što je smanjila posete solarijumu, Eni je rekla da je njen lekar potvrdio da je to uzrok raka.

 - Konsultant je rekao da jeste uzrokovan načinom života. Sa BCC-om ne možete da kažete da li je u pitanju solarijum ili sunce, tako da je to bila kombinacija to dvoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @anniewilson_01

U februaru, Eni je podvrgnuta proceduri uklanjanja raka sa lica. Pošto se tako duboko usekao u njenu kožu, doktor je bio primoran da ukloni mali krater u njenom nosu.

- Ugradio se prilično duboko u kožu tako da je morao da ide dublje u tkivo. Kada sam se pogledala u ogledalo i videla ovu veliku rupu na nosu, pozlilo mi je - istakla je.

Sada, Eni želi da podeli svoju priču kao upozorenje drugima koji mogu biti u opasnosti da razviju rak iz istog razloga. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading