BEZ TEA STARCA NEMA UDARCA: Zvezda ima PORAŽAVAJUĆU STATISTIKU kad nema Miloša

Autor:

Sport

30.03.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli tesno izgubili od Reala, pa bi možda i napravili senzaciju da je Teodosić igrao. Bez njega ove sezone imaju katastrofalan skor u Evroligi.

BEZ TEA STARCA NEMA UDARCA: Zvezda ima PORAŽAVAJUĆU STATISTIKU kad nema Miloša

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala sa 101:94 u 32. kolu Evrolige. Vest sama po sebi nije ništa spektakularna imajući u vidu da su Madriđani prvaci Evrope i najdominantniji tim ove sezone, koji je odavno obezbedio prvo mesto pred plej-of, dok su crveno-beli odavno izgubili i teoretsku šansu da se domognu barem plej-ina.

Međutim, imajući u vidu da je četa Janisa Sferopulosa bila dostojan rival gotovo svih 40 minuta i da nije igrao Miloš Teodosić, postavlja se pitanje šta bi bilo da Teo nije propustio duel u Madridu zbog mučnine, pa je preventivno ostao u Beogradu.

Republika

Foto: Starsport

Trebala mu je pomoć: Džavonte Smart protiv Reala

 

Možda to ne bi bila pobeda, ali se u ovom delu sezone nametnuo šablon - kada iskusni i vremešni (37 godina) bek nije u timu, Zvezda ne zna za pobedu u Evroligi. Naime, Teodosić je propustio sedam utakmica u elitnom takmičenju i Zvezda ih je sve izgubila, dok je protiv Panatinaikosa bio rovit i takođe su doživeli neuspeh. Pritom su gotovo sve te utakmice bile tesni porazi, pa da je Teo bio tu da preuzme odgovornost u ključnim trenucima, možda bi crveno-beli imali sada sasvim dovoljno pobeda da obezbede sebi doigravanje.

Prva utakmica koju je Miloš propustio bila je u 22. kolu kada je Baskonija slavila u Beogradu sa 91:90. U narednom 23. kolu fenjeraš Alba je bila bolja u Berlinu sa 89:80. Vezao je potom Teo četiri meča da nije bio u timu, a Zvezda je vezala četiri poraza - od Žalgirisa u Beogradu (93:91), Bajerna u Minhenu (74:66), Monaka u gostima (98:80) i Makabija u Areni (84:80).

Foto: Starsport

Igrao na svoju ruku protiv PAO: Miloš Teodosić

Primera radi, da su crveno-beli dobili svih sedam mečeva u kojima Teo nije igrao, sada bi bili osmi i imali bi plej-in u svojim rukama. Toga je očigledno svestan i sam iskusni bek, pa se na svoju ruku vratio da pomogne protiv Panatinaikosa, ali nije bio spreman.


- Nedostaje mi treninga i utakmica, ali kako je Jago povređen (operisao glavu zbog loma sinusne kosti), vratio sam se verovatno ranije nego što bi trebalo. Neću da kukam na to, hoću i ja da iskoristim utakmice da uđem u ritam i spremim se što bolje - rekao je Teo posle PAO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading