DELIJE ĆE NAVIJATI DA ZVEZDA IZGUBI?! Crveno-beli drže SUDBINU PARTIZANA u svojim rukama

Autor:

Sport

29.03.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od gotovog napravili veresiju, Žocova četa se više ne pita sama za plasman u plej-in Evrolige, čak i da dobije oba meča

DELIJE ĆE NAVIJATI DA ZVEZDA IZGUBI?! Crveno-beli drže SUDBINU PARTIZANA u svojim rukama

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pucali su sebi u noge i sada zavise od drugih! Izabranici Željka Obradovića su ko zna koji put ove sezone od gotovog napravili veresiju i izgubili dobijen meč jer su na ulasku u poslednju četvrtinu meča 32. kola Evrolige imali 13 poena prednosti, a Olimpijakos je na kraju slavio sa 74:69.

Na taj način su crno-beli došli do skora 14-18 i doveli sebe u situaciju da moraju da jure obe pobede u preostala dva kola protiv Albe u Berlinu (4. april) i Valensije u Areni (12. april). Međutim, sada im ni to ne garantuje prolaz.

Naime, jedna pobeda Baskonije (16-16) ostavlja Špance ispred Partizana. Takođe, Efes (15-17) ako slavi u oba susreta biće bolji od Partizana i tu je kraj svih priča, čak i da ne gledamo Žalgiris, Armani i Valensiju koji već imaju po 18 poraza kao i Partizan.

Republika

Foto: Starsport

Poklekli, ali su još u igri: Košarkaši Baskonije


I tu dolazimo do rasporeda Baskonije. Timu Duška Ivanovića neće biti lako ni u jednom susretu jer 5. aprila gostuje Real, a 12. aprila Virtusu. Madriđani su overili prvo mesto pred plej-of, ali će im motiv biti pobeda nad španskim protivnikom, mada neki nagađaju da mogu i da puste tim iz Vitorije. Virtus će verovatno imati svoju kalkulaciju u borbi za bolju poziciju pred plej-in, nekim čudom i direktno mesto u plej-ofu, pa se može desiti da Baskonije izgubi oba meča, a Partizan ima bolji međusobni skor.

Ništa lakše neće biti ni Efesu. Prvo mu predstoji derbi Istanbula protiv Fenerbahčea u gostima (5. april), a onda i duel sa Crvenom zvezdom kod kuće (11. april). Za Partizan je važno da Efes doživi bar jedan poraz, da bi imao svoju šansu. A crveno-beli su slavili sa 14 poena razlike u Beogradu nad Efesom (97:83), ali je sada pitanje motiva u tom poslednjem kolu.

Foto: Starsport

Duel Zvezde i Efesa


Njima Zvezdi ništa ne znači, a pitanje je da li će želeti da pomogne večitom rivalu, ako bude u prilici. Pritom, imajući u vidu rivalitet, za očekivati je da će velikom broju zvezdaša biti draže da njihov klub izgubi nego da direktno gurnu Partizan u plej-in. A ko zna, možda im baš to bude želja, pa da mogu da likuju kako su oni zaslužni za prolaz Žocove čete u doigravanje, kada već sami nisu sposobni da to urade.
RASPORED DO KRAJA

BASKONIJA (9. mesto, 16-16)
5. april Real - Baskonija
12. april Virtus - Baskonija

EFES (10. mesto, 15-17)
5. april Fenerbahče - Efes
11. april Efes - C. zvezda

ŽALGIRIS (11. mesto, 14-18)
4. april Monako - Žalgiris
11. april Žalgiris - Real

ARMANI (12. mesto, 14-18)
5. april Armani - Virtus
11. April Makabi - Armani

PARTIZAN (13. mesto, 14-18)
4. april Alba - Partizan
12. april Partizan - Valensija

VALENSIJA (14. mesto, 14-18)
4. april Valensija - Asvel
12. april Partizan - Valensija

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading