KOLIKO JE PORAZ OD OLIMPIJAKOSA ZAPRAVO KOŠTAO PARTIZAN? Crno-beli više ne kroje sami svoju sudbinu

Autor:

Sport

29.03.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje je enigma - kako?

KOLIKO JE PORAZ OD OLIMPIJAKOSA ZAPRAVO KOŠTAO PARTIZAN? Crno-beli više ne kroje sami svoju sudbinu

Foto: Starsport

Dugo će grobari pamtiti katastrofu koja se sinoć dogodila u Areni. Olimpijakos je bio u totalno podređenom položaju trideset minuta. Sa zvukom sirene na isteku treće četvrtine poentirao je Kaminski, izazvao delirijum na tribinama i ubeđenost da se pobeda neće dovoditi u pitanje. Sve je funkcionisalo kao sat u igri Partizana, a onda...

Vokap, Papanikolau i Vilijams Gos - trojka koja je "parnom valjku" potpuno pokvarila snove o plej-inu Evrolige. Pomenuta tri košarkaša Olimpijakosa su bili protagonisti neverovatnog preokreta Pirejaca koji je ostvaren serijom od čak 18-2 u poslednjoj deonici. Kada je Papanikolau nakon tajm-auta Obradovića ukrao loptu i poentirao, činilo se da su crno-beli pogubili sve konce. Ipak, pokazali su karakter i ponovo poveli preko kapitena Pantera, ali ga nisu imali dovoljno u ključnim momentima meča kako bi se upisala preko bitna pobeda.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

Sada, osim samog poraza, Partizan mora da se nosi sa činjenicom da više ne drži sve u svojim rukama. 

Anadolu Efes je potpuno demolirao Baskoniju u Vitoriji i tako postao tim koji se osamio na desetom mestu na tabeli posle dužeg vremena. Turci imaju pobedu više od - Žalgirisa koji se neočekivano uključio u borbu, Milana, Partizana i Valensije. Trenutni poredak na tabeli ide redosledom kako smo naveli timove, ali to ne bi trebalo da brine navijače crno-belih jer se na kraju regularnog dela sezone gleda međusobni poredak. Kako se tu kotira "valjak"?

Kada su u pitanju Litvanci, oni su oba puta savladani. Što se tiče Armanija, tu Žocovi izabranici imaju bolju koš-razliku iako su po jednom pobedili i izgubili od Olimpije. Sa Valensijom tek treba da se igra u poslednjem kolu (pre toga pobediti Albu), a kada je u pitanju trenutno najveća pretnja, istanbulski Efes, to može izuzetno da raduje grobare, pošto Partizan i od njih ima bolju koš-razliku (+4).

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Anadolu Efes

Dakle, ono što je najbolja vest trenutno je da crno-beli imaju bolji međusobni skor od svake ekipe sa kojom su u klinču. Naravno, postoji i velika mogućnost da se na kraju prave krugovi od timova sa istim skorom, ali to je nemoguće predvideti...

Nema mnogo kalkulacija u igri - moraju se pobediti Alba i Valensija. A da bi se plasirali dalje, crno-beli se moraju uzdati, ni manje ni više nego u - Crvenu zvezdu. Crveno-beli u poslednjem kolu Evrolige gostuju u Istanbulu i imaće priliku da "zveknu" Efes i tako žestoko pomognu Partizanu u borbi za plej-in. Osim večitog rivala, "valjak" može da se uzda i u Fenerbahče, s obzirom na to da će pre Zvezde Efes morati da savlada i svog gradskog rivala. U svakom slučaju, zaključak je jedan - pobediti sve do kraja, nadati se porazu pre svih Efesa, pa onda i svih ostalih rivala u borbi za plej-in, kako na kraju u zamršenim krugovima deseto mesto ne bi "izvisilo".

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading