BOMBA U SRPSKOJ KOŠARCI! Dubai može da igra KLS!

Autor: M. M.

Sport

02.04.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O tome je nedavno govorio i selektor "orlova" Svetislav Pešić.

BOMBA U SRPSKOJ KOŠARCI! Dubai može da igra KLS!

Foto: Printscreen

Bomba u srpskoj košarci! Umesto u AdmiralBet ABA ligi, klub iz Dubaija mogao bi da zaigra Košarkašku ligu Srbije, pošto je predsedništvo organizacije razgovaralo o mogućnosti da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata njen postane član. Vest je plasirao portal "meridiansport".

Ogromnu prašinu prethodnih nedelja izazvala je informacija da će Dubai postati novi član regionalnog takmičenja, a nakon što je Skupština lige donela takvu odluku. Međutim, ubrzo su se pojavili problemi i blokade, naročito iz Podgorice odakle se tamošnja Budućnost oglasila saopštenjem i tvrdnjama da klub iz UAE ne može da igra.

Očigledno da su se prebogati Arapi okrenuli alternativnim rešenjima, pa bi Dubai uskoro mogao da se takmiči samo protiv srpskih klubova u našoj ligi.

Takav predlog imao je i selektor Srbije Svetislav Pešić, koji je početkom marta pričao o toj temi.

- Dubai ako želi da igra u Evorligi ili Evrokupu moraju da ispune tri uslova, jedan od njih je da igraju još jedno takmičenje. Preporučio sam im da igraju srpsku ligu, AdmiralBet ABA liga im samo povećava troškove. Oni su rekli da žele da igraju u ligi koja je profesionalna i da Košarkaška liga Srbije još to nije. Ne menjam svoj stav, jer sam selektor, znam da ne možemo da razvijemo našu košarku bez profesionalne košrkaške lige. AdmiralBet ABA liga je bila korisna, samo kažem da treba sad da se odlučimo da formiramo našu ligu - rekao je Pešić tada za "N1".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading