JAGO OSVETNIK: Zvezdin as najavio da će biti kao košarkaš Partizana

Autor:

Sport

02.04.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne veže ih samo ljuto rivalstvo na terenu.

JAGO OSVETNIK: Zvezdin as najavio da će biti kao košarkaš Partizana

Foto: Starsport

Jago dos Santos

Jago dos Santos se vratio na teren. Bek Crvene zvezde propustio je nekoliko mečeva zbog povrede glave, tačnije naprsnuća jagodične kosti posle jednog udarca koji je dobio protiv Makabija u Evroligi. Zbog toga je Brazilac morao na operaciju, koja je uspešno prošla, a posle samo nekoliko treninga i dana oporavka Jago je zaigrao u pobedi crveno-belih nad Studentskim centrom u AdmiralBet ABA ligi.

Ono što je bilo evidentno od prvog Brazilčevog ulaska u halu je da će igrati sa zaštitnom maskom. U pitanju je maska od svecijalnog lakog ali čvrstog materijala kako mu ne bi smetala previše u igri, a opet kako bi mu zaštitila nos. Takve maske nisu retke u svetu sporta, pa i u košarci kad god treba da se zaštitit delo lica posle povrede, obično nosa, ali očigledno su delotvorne i kada je u pitanju jagodična kost.

Foto: Starsport

Jago sa maskom

 

Interesantno, Dos Santos je nošenjem maske podsetio na jednogod košarkaša Partizana, koji je protlklih godina u više navrata nosio zaštitnu masku. U pitanju je Aleksa Avramović, a da ne tako davno nije skinio masku moglo se čak desiti da njih dvojica popot dva Zoroa osvetnika odmere snage.

Naime, Avramović je proteklih godina u dva navrata nosio masku. Pritom njegovo nošenje maske i te kako ima veze sa Zvezdom. Aleksa je na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća 2022. doživeo prelom nosa baš u finalu protiv crveno-belih, pa je Željko Obradović ostao i bez trofeja i bez važnog igrača. Kada se vratio na teren Avramović je nosio masku nešto više od dve nedelje

Republika

Foto: Starsport

Aleksa sa maskom protiv Zvezde

- Aleksa je nažalost doživeo potpuni prelom nosa. Obavili smo snimanja, namestili smo šta je bilo moguće. On je sada sa reprezentacijom i preporučio sam da može da igra samo sa zaštitnom maskom koju će morati da nosi narednih 15 dana - rekao je tada doktor PArtizana dr Moma Jakovljević.

Drugi put Aleksa je Masku nosio jesenas. Njemu je Jaka Klobučar na regionalnom derbiju  protiv Cedevita Olimpije slomio nos. Tada se isto vratio kao Zoro i čak zatrpao koš Zvezde u regionalnom večitom derbiju i tako joj se osvetio za prethodni lom nosa.

Ostaje da se vidi koliko će Jagu dos Santosu biti potrebno da se navikne na masku i li će sa njom biti još jači, ili će mu ona predstavljati prepreku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading