ZVEZDA I PARTIZAN I NAREDNE GODINE U EVROLIGI?! VELIKI korak ka ostanku večitih u eliti!

Autor:

Sport

01.04.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo može značiti povoljan rasplet za večite.

ZVEZDA I PARTIZAN I NAREDNE GODINE U EVROLIGI?! VELIKI korak ka ostanku večitih u eliti!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Kraj ligaškog dela sezone u Evroligi i širom Evrope podstiče različite spekulacije o tome ko će se naći u najjačem evropskom takmičenju sledeće sezone i pre svega kakav je status Crvene zvezde i Partizana, odnosno onog ko ne bude šampion AdmiralBet ABA lige. Najnovije vesti koje bi mogle da nam daju pozitivne znakove stižu sa juga kontinenta, prenete od strane poznatog novinara Arisa Barkasa.

Prema tvrdnjama grčkog novinara, Alba iz Berlina bi mogla da se preseli u Evrokup, dok bi šampion drugog po rangu evropskog takmičenja gotovo sigurno prešao u Evroligu. Trenutno, u finalu Evrokupa je ekipa Pariza, dok se u drugom polufinalu bore Burg i Bešiktaš. Ova mogućnost bi značila da bi se slobodno mesto u Evrokupu zatvorilo, što bi zadržalo Zvezdu i Partizan u Evroligi.

Iako ove vesti pružaju nadu za oba kluba, ostaje činjenica da i dalje postoji bojazan kod večitih. Zbog toga će se obe ekipe truditi svim silama da osvoje trofej regionalne lige, kako bi osigurale svoje mesto u Evroligi i naredne sezone. Takmičenje na Jadranu će biti od ključnog značaja za Zvezdu i Partizan, te će imati ogroman uticaj na njihovu dalju sudbinu u evropskim takmičenjima, ali i na uspešnost celokupne tekuće sezone.

 

Podsetimo, crveno-beli su od sezone 2013/14 redovan učesnik Evrolige uz jednu sezonu pauze kada je titulu u regionalnoj ligi osvojila Budućnost koja je tada i nastupala u eliti.

Sa druge strane, crno-beli su se prošle godine vratili u vrh i pokazali su koliko su ozbiljni time što im je za dlaku izmakao fajnal for protiv Real Madrida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading