FANTASTIČNO IZNENAĐENJE! Košarkaški SPEKTAKL U ARENI! Fajnal-for ove godine u BEOGRADU!

Autor:

Sport

21.03.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika vest za celu Srbiju.

FANTASTIČNO IZNENAĐENJE! Košarkaški SPEKTAKL U ARENI! Fajnal-for ove godine u BEOGRADU!

Foto: TANJUG/ Nikola Anđić

Izvanredne novosti stižu nam danas iz FIBA. Naime, Beograd će biti domaćin fajnal-fora košarkaške Lige šampiona

Posle velelepnih manifestacija pod okriljem Evrolige u sezonama 2017/18 i 2021/22, glavni grad Srbije dobiće priliku da i svetskoj košarkaškoj asocijaciji pokaže ozbiljnost i predanost kroz organizaciju završnog turnira takmičenja. 

 

 

Ove sezone su se u četvrtfinale kvalifikovali timovi poput Hapoel Holon, Karšijaka, Tofaš, Šole, Galatasaraj, Promiteas, Ludvigsburg i Peristeri. 

Realni favoriti su posrnuli turski velikani, koji su nekada imali svoje mesto pod okriljem Evrolige, ali su se usled različitih okolnosti našli u trećerazrednom evropskom takmičenju. U pitanju su Galata, nekadašnji učesnik najjaček takmičenja starog kontinenta pod tada palicom Ergina Atamana, kao i Tofaš, koga se svi sećaju po duelima sa Partizanom u Evrokupu. 

Istaknuta imena su takođe italijanski Peristeri, koji je ove sezonu umeo u italijanskom prvenstvu da uzme meru najjačim ekipama sa "čizme", kao i atraktivni Šole. 

Prošlogodišnji osvajač takmičenja je Bon, koji je u finalu uspeo da trijumfuje nad Hapoelom iz Jerusalima rezultatom 77:70, i tako stigao do najvećeg uspeha u istoriji  kluba. Takođe, na turniru su učestvovali i Tenerife i Unikaha. Na kraju je u duelu za treće mesto pobedio Tenerife u neizvesnoj završnici rezultatom 85:79. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading