ISTORIJA JE ISPISANA! Bivši igrač Zvezde POMERIO sve GRANICE!

Autor:

Sport

15.03.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretekao legendarnog španskog košarkaša.

ISTORIJA JE ISPISANA! Bivši igrač Zvezde POMERIO sve GRANICE!

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde se i dalje sećaju sjajnog plejmejkera Džoa Reglanda, koji je ostavio neizbrisiv trag nosivši svojevremeno dres kluba sa Malog Kalemegdana.

U sezoni 2018/2019, Regland je bio ključni igrač koji je doprineo osvajanju titule u AdmiralBet ABA ligi, ostavljajući dubok utisak na sve pristalice crveno-bele armije.

Nakon vremena provedenog u Crvenoj zvezdi, Džo Regland je prešao u redove grčkog tima Peristerija, gde je nastavio da pokazuje svoj izuzetan talenat i sportsko umeće.

Nedavno je postigao značajan uspeh u FIBA Ligi šampiona, kada je na meču protiv izraelskog Hapoela zabeležio 16 poena i 10 asistencija. Ovim bilansom, Regland je postao apsolutni rekorder sa devet dabl-dablova u pomenutom takmičenju, pomerajući granice i postavljajući nove standarde u svetu košarke.

Foto: Starsport

Džo Regland u prodoru

Do ovog trenutka, rekord je držao legendarni Španac Marselinjo Uertas, aktuelni član Tenerifa, sa osam dabl-dablova.

Džo Regland je uspeo da nadmaši i obori ovaj rekord, čime je pokazao da mu nema premca. Njegovo ime sada zauzima istaknuto mesto u istoriji FIBA Lige šampiona.

Osim Zvezde i Peristerija, Amerikanac je još igrao za italijanske Kantu i Armani, tursku Karšijaku, Lokomotivu Kuban, Hapoel Elijat i Hapoel Holon, pre nego što je stigao u Grčku.

Karijeru je počeo u španskoj Mursiji, a tokom nje je dobio mnogobrojna individualna priznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading