KO JE VEČITE KLEO, NIJE DANGUBIO: Malerozna evroligaška sezona koja NIJE OPRAVDALA očekivanja!

Autor:

Sport

15.03.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povrede su osakatile večite rivale i njihove ambicije u Evroligi.

KO JE VEČITE KLEO, NIJE DANGUBIO: Malerozna evroligaška sezona koja NIJE OPRAVDALA očekivanja!

Foto: shutterstock, TANJUG/ Nikola Anđić, Starsport

Fajnal-for Evrolige je pre početka takmičenja bio san navijača Partizana i Crvene zvezde, a realnost je ipak nešto drugačija.

Crvena zvezda se posle 29 kola elitnog takmičenja nalazi na poziciji 16 uz skor 10-19 i izgubila je sve šanse za doigravanje, dok je Partizan u nešto boljoj poziciji jer sa skorom 13-16 zauzima 10. mesto, poslednje koje vodi u plej-in.

Ostalo je još pet kola do kraja regularnog dela Evrolige, a već sada je jasno da su večiti razočarali i da nisu ispunili očekivanja od početka sezone.

POVREDE KROJILE SUDBINU

Ono što je ostao glavni utisak učešća večitih su učestale povrede koje su znatno uticale na rezultat.

Crvena zvezda je na utakmici protiv Makabija doživela još jedan udarac, povredio se Jago dos Santos, tako da je Janis Sferopulos praktično ostao bez plejmejkera. Miloš Teodosić je propustio veliki broj utakmica, kao i mladi Nikola Topić, dok su muku tokom sezone mučili i Luka Mitrović, Branko Lazić, Nemanja Nedović, Adam Hanga. Praktično da nema igrača u crveno-belom dresu koji nije propustio neki deo sezone, a u ovakvom ritmu se to ne prašta.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Nikola Topić propustili veliki broj utakmica

 

Taman kada Zvezda uhvati zalet, povrede kroje sastav, te se bolji rezultat nije ni mogao očekivati.

Situacija je veoma slična i u komšiluku. Osnovna snaga Partizana prošle sezone bila je ta što su im nosioci igre bili zdravi i uigrani i samo spletom nesrećnih okolnosti crno-beli nisu otišli na fajnal-for.

Ove sezone drugačija priča, Aleksa Avramović je propustio veliki broj utakmica, Alen Smailagić, Kevin Panter, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Mateus Ponjitka, Zek Ledej, svi su bili odsutni u određenom periodu, a to se odrazilo na rezultat.

Republika

Foto: star sport

Povreda Alekse Avramovića u meču sa Armanijem

 

Evroliga je postala surovo takmičenje, a u ovakvom ritmu je potrebno 18 dobrih igrača u rosteru kako bi se izneo teret duplih kola i napornih utakmica.

Spisak povreda večitih je poduži, od preloma, preko uganuća, povreda kolena, trbušnog zida, do virusa i bolesti, tako da nije bilo ni sreće.

Partizanu je ostala šansa za plej-in, ali nema više pravo na grešku. Ukoliko se i plasiraju u doigravanje, na tom putu će morati crno-beli da izbace dve ozbiljne ekipe(Makabi, Baskonija, Virtus), da bi ih u četvrtfinalu dočekao najverovatnije Real Madrid.

Do kraja je ostalo pet kola, a raspored izgleda ovako:

PARTIZAN:

Partizan - Baskonija / 19. mart
Partizan - Real / 21. mart
Partizan - Olimpijakos / 28. mart
Alba - Partizan / 4. april
Partizan - Valensija / 12. april

 

CRVENA ZVEZDA:

C. zvezda - Panatinaikos / 20. mart
C. zvezda - Virtus / 22. mart
Real - C. zvezda / 29. mart
C. zvezda - Olimpijakos / 4. april
Efes - C. zvezda /11. april

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading