LUDILO U DALASU! Dončić BRILJIRAO, Irving NEVEROVATNIM košem u poslednjoj sekundi SRUŠIO Jokića i Denver! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.03.2024

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalasa pobedili su Denver u Amerikan Erlajns centru rezultatom 107:105.

LUDILO U DALASU! Dončić BRILJIRAO, Irving NEVEROVATNIM košem u poslednjoj sekundi SRUŠIO Jokića i Denver! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel u Amerikan Erlajns centru bio je posebno zanimljiv zbog okršaja dvojice najvećih asova NBA lige iz Evrope, Luke Dončića i Nikole Jokića koji su veliki prijatelji i van parketa. Međutim, težinu meča imao je i obostrani motiv, pošto Maveriksi jure mesto u plej-ofu, a Nagetsi prvo mesto na Zapadu pred start doigravanja.

Činilo se da će Nagetsi slaviti kada je dvadesetak sekundi pre kraja Marej pogodio trojku za 105:102, ali je Dalas uzvratio preko Dončića i izjednačio, da bi Kajri Irving levom rukom postigao neverovatan pogodak za pobedu Maveriksa 107:105 sa zvukom sirene!

Somborac je na parketu proveo 39 minuta i postigao 16 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija. Iako je ostvario dabl-dabl, Džokera nije služio šut, što se videlo već u prvoj četvrtini, kada je u neprepoznatljivom izdanju za njega, postigao samo osam poena. Nasuprot njemu, Dončić je u uvodnom kvartalu dobacio do cifre od 21!

Domaćin je dobro otvorio utakmicu i poveo 10:3, ali je Denver brzo konsolidovao redove i uhvatio rezultatski priključak.

U drugoj deonici vladala je potpuna neizvesnost, što svedoči podatak da nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi na više od tri razlike. 

Nije bila treća četvrtina po ukusu navijača Denvera, budući da su Nagetsi u njoj postigli samo 18 poena.

Kažnjavali su igrači Dalasa svaku grešku u odbrani gostiju i furioznom serijom 9:0 preokrenuli rezultat u svoju korist (74:70). Ništa nije polazilo za rukom Nikoli Jokiću, promašivao je srpski as šuteve s distance, dok su Dončić i ekipa igrali bez greške, pa su u poslednju deonicu ušli s pet poena prednosti – 84:79

Početkom poslednje četvrtine, Dalas je imao čak 20 skokova više od gostiju, što je rezultiralo novom mini serijom i najvećim vođstvom (88:79). Reagovao je Meloun tajm-autom, posle kojeg se šampion vratio u igru i uspostavio rezultatski balans.

Iako je domaćin vodio 100:91, Denver se serijom 0:5 vratio "u život", pa na kraju imao šansu i da trijumfuje. Džamal Marej je pogodio trojku za 102:105, koja je odmah vraćena, da bi u poslednjim sekundama meča Kajri Irving iz neverovatne situacije doneo pobedu Maveriksima.

Luka Dončić je sa 37 poena predvodio Dalas do pobede, junak meča Irving je dao 24, a Liveli 14 poena.

Kod Denvera, najefikasniji je bio Džamal Marej sa 23 koša, dok je Majkl Porter ubacio tri poena manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading