SJAJNE VESTI ZA OBRADOVIĆA I PARTIZAN! Grobari imaju VELIKI RAZLOG za slavlje!

Autor:

Sport

16.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zadra deklasirali su Cedevita Olimpiju rezultatom 88:65 u 23. kolu AdmiralBet ABA lige.

SJAJNE VESTI ZA OBRADOVIĆA I PARTIZAN! Grobari imaju VELIKI RAZLOG za slavlje!

Foto: Admiral Bet ABA liga

Mimo svih očekivanja, hrvatski predstavnik je do nogu potukao "zmajeve" i na neki način napravio veliku uslugu Partizanu, koji je praktično obezbedio najmanje treću poziciju pred start plej-ofa.

Obe ekipe trenutno imaju skor 14-9, Zadar je bolji u međusobnom skoru jer je slavio i u Ljubljani - 79:73. Sledi foto finiš za kotu četiri i prednost domaćeg parketa u preostale tri runde.

Prednost na tas domaćina doneli su najefikasniji igrač meča Luka Božić sa 26 poena, Marko Ramljak sa 16, Arijan Lakić sa 13, Dario Drežnjak sa 12 i Lovro Mazalin sa 10 poena.

Kod Cedevita Olimpije, Aleksander Šaškov je postigao 15 poena, Zoran Dragić 13, Alen Omić 12, a Gregor Glas 11 poena.

Foto: ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

 

Zadar je na krilima navijača odlično odigrao prvo poluvreme. Izabranici Danijela Jusupa nametnuli su izuzetno brz tempo, koji generalno odgovara i Cedevita Olimpiji…

Međutim, Ljubljančani se nisu najbolje snašli, napravili su mnogo grešaka, imali dosta promašaja iz otvorenih pozicija, a Zadar sve to kažnjavao, pa je posle prve deonice vodio sa 23:13, a posle druge sa 47:31.

Domaćin je na startu treće deonice pobegao na 56:33, pa je već u tom momentu bilo jasno da šampionu Slovenije treba čudo, kako bi stigao do preokreta i trijumfa. Istina, bilo je mnogo velikih preokreta tokom sezone, ipak, ne i večeras.

Do kraja ligaškog dela takmičenja, Cedevita Olimpija igra protiv Mornara u Ljubljani, odnosno protiv Krke i Cibone u gostima, dok će Zadar odmeriti snage sa ekipama Borca i Partizana u gostima, odnosno protiv FMP Železnika na svom parketu.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading