GROBARE MUČI JEDNO PITANJE: Gde je i ŠTA RADI Pi Džej Doužer!?

Autor:

Sport

16.03.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac je nestao sa mape..

GROBARE MUČI JEDNO PITANJE: Gde je i ŠTA RADI Pi Džej Doužer!?

Foto: Starsport

Došao je u Partizan prošlog leta kao ogromno pojačanje, direktno iz NBA lige, uloga mu je bila da zameni Dantea Egzuma koji je ostavio dubok trag, ali Pi Džej Doužer za sada nije opravdao očekivanja u crno-belom dresu.

Tranzicija iz NBA u evropsku košarku je teška i malo ko je odradi bezbolno, a činilo se da je univerzalac crno-belih bio na dobrom putu da to učini.

Siguran šut sa poludistance, asistencije, odličan ulaz, odbrana, Pi Džej je jedno vreme sve radio kako treba, a onda, kada je došao možda i ključni deo sezone za crno-bele, Doužer je nestao...

Poslednji dobar meč Doužer je odigrao 26. januara kada je Partizan dočekao Žalgiris u okviru Evrolige. Tada je američki bek vodio Partizan do pobede sa 23 postignuta poena uz šut iz igre 10-12 i samo jednu izgubljenu loptu.

Republika

Foto: Starsport

pi Džej Doužer protiv Žalgirisa

 

Preuzeo je ulogu lidera, a grobari su bili presrećni jer su mislili da je Pi Džej poslednji šraf u mašineriji Željka Obradovića koji je potreban za vrhunski rezultat.

KRIZA OD MONAKA

Usledilo je gostovanje Monaku, a od tada kreće kriza crno-belih i Doužera. Amerikanac u Kneževini nije postigao ni jedan poen uz šut iz igre 0-6 i očajnu selekciju šuta. Mislilo se da je to samo loš dan, ali se taj dan pretvorio u mesec očajne igre.

Nakon Monaka, Partizan je otišao u goste Virtusu, a Pi Džej opet nije blistao. Imao je 10 poena, ali i ključnu izgubljenu loptu koja je koštala crno-bele brejka, jednog od najbitnijih u dosadašnjem toku sezone. Ubacivao je Doužer loptu iz bočnog auta, dodao je opravo u ruke igračima Virtusa i srušio snove navijača Partizana. Ovo je već treći put ove sezone da Doužer ne može da ubaci bočni aut i da dodaje protivniku direktno u ruke, što je za igrača njegove konstitucije i košarkaške inteligencije neoprostivo.

Nakon utakmice sa Virtusom, Partizan je dočekao Bajern, a Doužer je opet bio dvocifren sa 10 poena, ali i još jednom greškom u završnici koja je indirektno koštala Partizan trijumfa. Pri rezultatu 78:76 za crno bele, Doužer nije prepoznao da Kaminskog čuva znatno niži igrač u reketu i da ima otvoren put ka košu, prebacio je loptu Kevinu Panteru koji je promašio šut, a Partizan je u narednom napadu poražen trojkom Silvana Franciska. 

Nakon Bajerna, potpuni potop za Doužera, samo pet poena protiv Efesa(uz četiri izgubljene lopte), dva poena protiv Milana i četiri u poslednjem porazu od Barselone.

Partizan je poražen na pet od šest poslednjih evroligaških mečeva, a Doužer je prosečno u tim mečevima postizao 5.1 poen uz 2.8 izgubljenih lopti. Upravo u ovome je ključ loših partija.

Daleko od toga da je Doužer jedini krivac za loše partije crno-belih, ali mora ubrzo da se probudi.

Partizanu predstoji pet teških utakmica u Evroligi, moraju da dobiju praktično sve do kraja ukoliko žele u doigravanje, a bez pravog Pi Džeja će biti izuzetno teško.

PARTIZAN RASPORED DO KRAJA EVROLIGE:

Partizan - Baskonija / 19. mart
Partizan - Real / 21. mart
Partizan - Olimpijakos / 28. mart
Alba - Partizan / 4. april
Partizan - Valensija / 12. april

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading