ŠARAS RAZBESNEO POLA EVROPE! Ovo mu navijači Zvezde i Partizana NIKAD neće ZABORAVITI!

Autor:

Sport

15.03.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudna konstatacija trenera Fenerbahčea.

ŠARAS RAZBESNEO POLA EVROPE! Ovo mu navijači Zvezde i Partizana NIKAD neće ZABORAVITI!

Foto: Starsport

Šarunas Jasikevičijus

Litvanski stručnjak na klupi turskog velikana iz Istanbula dao je izjavu koja se mnogima neće dopasti.

Naime, popularni "Šaras" smatra da se najbolji derbiji igraju u Grčkoj i Srbiji, dok su svi ostali daleko ispod renomea utakmica u kojima se sastaju Olimpijakos-Panatinaikos, odnosno, Crvena zvezda i Partizan.

Španski novinari pokušali su da "gurnu" duel Reala i Barselone ka vrhu, ali se Litvanac nije dao.

- Rekao bih da ništa ne može da se poredi sa mečom Panatinaikosa i Olimpijakosa. U ovom momentu, zajedno sa derbijem Partizana i Crvene zvezde, to su dva najveća meča u Evropi. Istina je da sam imao neke saigrače iz Grčke u Barsi i oni su bili razočarani "El Klasikom" - izjavio je Šarunas intervju za "Movistar".

Foto: Starsport

Obradović i Jasikevičijus u zagrljaju

Usledilo je potom njegovo objašnjenje zbog čega ima takav stav:

- Navijači. Publika na meču Reala i Barselone je mirna, fina, policija vodi glavnu reč, za razliku od Grčke ili "rata" u Srbiji. Rekao bih da su to dva slična naroda, nemoguće je porediti te navijače sa drugima.

Nije mu se dopala promena pravila u Evroligi pred start sezone kada je dodat plej-in turnir u kom će učestvovati timovi od sedmog do desetog mesta.

- Ne sviđa mi se plej-in turnir, zato što i ovako imamo previše utakmica, tu su FIBA 'prozori', mečevi u domaćim ligama, 34 utakmice u Evroligi su dovoljne da se vidi ko i koliko može. Opet, da sam ja imao probleme sa povredama verovatno bi mi bila korisna borba za 10. mesto i za plej-of, tada bih verovatno drugačije pričao. Moramo zaista da razgovaramo o broju utakmica, to ubija igrače, previše se igra - istakao je Jasikevičijus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading