PET FINALA PARTIZANA: Evo KAKO crno-beli mogu do PLEJ-INA Evrolige! Kompletan RASPORED "parnog valjka" i konkurenata!

Autor:

Sport

16.03.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za rasplet.

PET FINALA PARTIZANA: Evo KAKO crno-beli mogu do PLEJ-INA Evrolige! Kompletan RASPORED "parnog valjka" i konkurenata!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ulaze u završnicu regularnog dela Evrolige, a izabranici Željka Obradovića trenutno zauzimaju 10. poziciju elitnog takmičenja uz skor 13-16.

Identičan učinak imaju i Valensija i Bajern Minhen koji će se boriti sa crno-belima za doigravanje.

Evroliga je od ove sezone promenila sistem takmičenja, a po uzoru na NBA ligu uveden je plej-in.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Prvih šest ekipa prolazi direktno u četvrtfinale, dok će se timovi od pozicija 7-10 boriti za dva preostala mesta u TOP 8 fazi i to po sledećem sistemu:

Tim na poziciji 7 će kao domaćin igrati protiv ekipe na poziciji 8. Pobednik ovog duela će biti sedmi nosilac i u četvrtfinalu će igrati protiv drugog nosioca.

Poraženi iz ovog duela ima još jednu šansu, a do nje će doći u baražu protiv pobednika devetog i desetog nosioca.

Dakle, ekipe na pozicijama 9 i 10 igraju jedan meč, poraženi završava svoje učešće, dok pobednik ide na megdan poraženom iz gore pomenutog duela.

Onaj tim koji trijumfuje će biti osmi nosilac na kraju, i u četvrtfinalu će na ekipu koja je sezonu završila na poziciji jedan(najverovatnije Real Madrid).

Ukoliko se Partizan dočepa pozicije 10, da bi se plasirao u TOP 8 fazu mora da pobedi dve utakmice na gostujućem terenu, a onda bi ga u četvrtfinalu čekala repriza duela protiv šampiona Evrope Real Madrida.

Da bi se uopšte došlo do ovih kalkulacija, Partizan će morati u preostalih pet utakmica da pobedi gotovo sve. Ukoliko crno-beli budu maksimalni, sigurni su učesnici plej-ina. Sve ostalo donosi kalkulacije, a one će zavisti od rezultata "parnog valjka" i njegovih rivala Valensije i Bajern Minhena.

Raspored izgleda ovako:

PARTIZAN:

19.03  Partizan - Baskonija
21.03  Partizan - Real Madrid
28.03  Partizan - Olimpijakos
04.04  Alba - Partizan
12.04  Partizan - Valensija

VALENSIJA:

20.03  Valensija - Bajern
22.03  Monako - Valensija
27.03  Makabi - Valensija
04.04  Valensija - Asvel
12.04  Partizan - Valensija

BAJERN:

20.03  Valensija - Bajern
22.03  Bajern - Makabi
28.03  Bajern - Barselona
05.04  Bajern - Panatinaikos
11.04  Monako - Bajern

Iako će se između ove tri ekipe voditi glavna borba za deseto mesto, u celum priču mogu da se umešaju i Armani i Efes koji imaju trijumf manje od pomenutog trojca 12-17, a otpisan nije ni Žalgiris sa 11-18.

Međutim Baskonija još uvek nije siguran učesnik plej-ina, jer iako imaju skor 16-13 i trenutno se nalaze na osmoj poziciji, izabranici Duška Ivanovića imaju paklen raspored do kraja. Najpre gostuju Partizanu, pa putuju u Kaunas, potom dočekuju Efes, pa gostuju Realu i Virtusu.

Očekuje nas mnogo dobre košarke, pregršt kalkulacija i dobre zabave. Evroliga je jedno od najinteresantnijih takmičenja na svetu, a nadamo se da će naš predstavnik ostvariti što bolji rezultat.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading