MAJK DŽEJMS NIJE NAJBOLJI SKORER EVROLIGE! Po realnim brojkama, TEODOSIĆ mu OZBILJNO PRETI! Na listi je JOŠ JEDNA Zvezdina legenda!

Autor:

Sport

11.03.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni litvanski statističar objavio je novu procenu.

MAJK DŽEJMS NIJE NAJBOLJI SKORER EVROLIGE! Po realnim brojkama, TEODOSIĆ mu OZBILJNO PRETI! Na listi je JOŠ JEDNA Zvezdina legenda!

Foto: Starsport

Košarkaš Monaka, Majk Džejms, nedavno je protiv Crvene zvezde stigao do impozantnog priznanja za najboljeg skorera Evrolige.

Sa 20 poena na meču sa beogradskim klubom, ukupno je ubacio 4.464 koša, čime je prestigao legendarnog Vasilisa Spanulisa (4.455) i upisao svoje ime u anale evropske košarke.

Ipak, nije sve onako kako izgleda na prvi pogled. Čuveni statističar Evrolige, koji dolazi iz Litvanije, Darijus Garuolis, izneo veoma zanimljive podatke. 

Naime, on se zapitao koliko bi druge legende najelitnijeg takmičenja Starog kontinenta imale poena kraj svog imena, da je svaka regularna sezona imala 34 utakmice. Tome treba dodati i plej-of, deo sezone neizbežan za asove sa liste, tako da, kada sve to zbrojimo, dolazimo do činjenice da Džejms je tek na šestoj poziciji!

 

 

Na samom tronu se nalazi nedostižni Huan Karlos Navaro (6.732), a sledi ga doskorašnji zvanični rekorder, Vasilis Spanulis(6.352).

Ispred Džejmsa se nalaze i trenutni plejmejker Asvela, Nando de Kolo (5.168), Paulijus Jankunas (5.064), i aktuelni veteran Evrolige, Serhio Ljulj (5.048). 

Zanimljivo je da bi po ovim procenama, Miloš Teodosić i u poznim igračkim godinama bio ozbiljna pretnja Džejmsu u pohodu na rekord. Predvodnik Crvene zvezde ove sezone se nalazi na 11. mestu, sa 300-ak manje poena od Majka. 

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Na spisku je takođe i Igor Rakočević, koji sa svojih hipotetičkih 4.496 koševa zauzima 14. mesto. 

Naravno, u pitanju je samo procena i kombinacija brojki, a ako pogledamo realnost, apsolutni i jedini rekorder je Majk Džejms. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading