POKUŠEVSKI NEPOGREŠIV NA DEBIJU! Srpski tandem Hornetsa ZDROBIO Bruklin! VASA IMAO DABL-DABL!

Autor:

Sport

10.03.2024

03:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvanredne partije naših košarkaša.

POKUŠEVSKI NEPOGREŠIV NA DEBIJU! Srpski tandem Hornetsa ZDROBIO Bruklin! VASA IMAO DABL-DABL!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Šarlot Hornetsa savladali su Bruklin Netse na domaćem terenu rezultatom 110:99. 

U redovima "stršljenova", veoma dobru utakmicu su odigrali srpski košarkaši, Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić. U jednoj akciji su čak imali i fantastičnu saradnju, koja je rezultitala trojkom Pokua. 

 

 

Alekseju je ovo bio debi u NBA ligi u dresu Hornetsa i pokazao se i više nego respektabilno. Ubeležio je sedam poena (1/1 za dva, 1/1 za tri, 2/2 sa penala),  i dodap još dva skoka. 

Foto: printscreen twitter

Aleksej Pokuševski

Sa druge strane, njegov reprezentativni kolega odigrao je još bolje, i tako nastavio na pokazuje menadžmentu Oklahome da mu je samo trebalo dati prostora.Ovaj put je upisao dabl-dabl sa 12 poena (4/8 za dva, 1/5 za tri, 1/1 sa penala), i deset asistencija! Tome je dodao čak pet skokova. 

Najefikasniji u plavom desu bio je Majls Brdžes sa 24 koša i 10 skokova. 

Što se ekipe Netsa tiče, predvodio ih je Kem Tomas sa 31. poenom.

Utakmica je u početku pripadala momcima iz Njujorka. U uvodnim minutima su kontrolisali meč, i uspeli da na kraći odmor odu sa +4. 

Ipak, već u drugom delu dolazi do preokreta, a nekoliko vezanih poena Pokuševskog i Micića, donelo je Hornetsima stabilnh 63:52 pred poluvreme. 

Od tada, pa nadalje, Šarlot je kontrolisao utakmicu i nije dopuštao Bruklinu da se vrati u meč. Može se čak i reći da je Aleksej zapečatio pobedu, pogotkom za dva, a zatim i za tri, pri rezultatu 96:60 za "stršljenove". 

Šarlot je tako prekinuo loš niz od četiri vezana poraza, i sada sedi na 13 mestu Istoka, dok Netsi porazom ostaju na 11. poziciji, u borbi za plej-in.  

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading