EVROKUP, OSMINA FINALA: Srpski treneri nižu uspehe, PLASIRALI SE U ČETVRTFINALE!

Autor: M. M.

Sport

06.03.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo za Božića i Alimpijevića!

EVROKUP, OSMINA FINALA: Srpski treneri nižu uspehe, PLASIRALI SE U ČETVRTFINALE!

Foto: Eurocup

Veliki podvig napravili su Petar BožićDušan Alimpijević u Evrokupu. Srpski treneri su uspešno prebrodili prepreke u osmini finala i plasirali se u narednu rundu.

London Lajons sa Božićem na klupi u meču osmine finala savladao je Turk Telekom 100:77, a briljiralo je novo pojačanje britanskog tima iz NBA lige David Nvaba. On je dao 19 poena, Gabrijel Olaseni je 18, Morgan je imao 16, a Šarma 12. U Turk Telekomu Valas je imao 25, a Palmer 16 poena.

Foto: Starsport

Božić

Sa ekipom Bešiktaša u četvrtfinale Evrokupa plasirao se i Dušan Alimpijević i njegov Bešiktaš, pošto su kao gosti posle preokreta slavili protiv Gran Kanarije sa 80:78. To predstavlja iznenađenje jer su prethodno jedva prošli u nokaut rundu sa učinkom od po 9 pobeda i poraza.

Foto: Starsport

Alimpijević

 

Igrač Zvezde ne pozajmici u turskoj ekipi Marko Simonović meč je završio sa 10 poena i 9 skokova i, uz Džonu Metjusa koji je dao 14 i Anhel Delgada sa 11, bio je najzaslužniji za prolazak dalje. Za Kanariju je Ben Lamers ubacio 14, uz 5 uhvaćenih lopti.

Prometej je prošao Aris pobedom od 95:67. Nigerijac Agada, Portorikanac Klavel i Ukrajinac Tkačenko su imali po 16 poena. Ranije, Huventud je na gostovanju savladao Ulm 88:79. U četvrfinalu će igrati Pariz sa Huventudom, Hapoel Tel Aviv sa boljim iz meča Gran Kanarije i Bešiktaša, Burg sa Prometejem i Kluž sa London Lajonsima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading