TEŠKO DA JE VEĆA SRAMOTA IKADA VIĐENA! Da li je ovo NAJGORA ekipa u MODERNOJ ISTORIJI?

Autor:

Sport

08.02.2024

00:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je okončana muka u Evropi.

TEŠKO DA JE VEĆA SRAMOTA IKADA VIĐENA! Da li je ovo NAJGORA ekipa u MODERNOJ ISTORIJI?

Foto: printscreen/twitter.com

Košarkaši Cedevita Olimpije doživeli su težak poraz u poslednjem kolu A grupe Evrokupa, gde ih je klub iz Pariza savladao sa ubedljivih 119:66.

Ovaj poraz od 53 poena razlike predstavlja najubedljiviji neuspeh koji su "zmajevi" doživeli ove sezone u evropskom takmičenju, pri čemu su zabeležili ukupno 17 pehova i samo jedan trijumf.


Tim iz Ljubljane je bio u velikom zaostatku od samog starta meča, a razlika se ubrzano povećavala kako je utakmica odmicala. Već na poluvremenu, domaći tim je imao 64 postignuta poena, dok su košarkaši Cedevita Olimpije bili u debelom zaostatku. Razlika je nastavila da raste, a na kraju je Pariz imao čak 53 poena više u odnosu na protivnika.



Hifi i Vard su se istakli u redovima Parižana sa po 20 postignutih poena, dok je Erera dodao 14 poena.

Sa druge strane, Džastin Kobs je bio najefikasniji u poraženom sastavu sa 18 poena, dok je Jaka Blažič zabeležio 12 poena.

Pariz završava takmičenje sa prvog mesta u grupi, ostvarivši impresivnih 17 pobeda uz samo jedan poraz. Sa druge strane, tim iz AdmiralBet ABA lige završava takmičenje ubedljivo na poslednjem mestu.

Nameće se pitanje - da li je ovo najgora ekipa Evrope u modernoj istoriji?

Ukoliko modernim podrazumevamo novi format, onda je odgovor da! Tačnije, ovu neslavnu titulu mogu da podele sa Slaskom iz Vroclaca, koji je prošle sezone imao isti učinak. Kada uporedimo procenat pobeda sa evroligaškim timovima, vidimo da je najgora ekipa najelitnijeg evropskog takmičenja, Himki, imala uspeh od oko 11 posto u sezoni 2020/21. 

Sa druge strane, Cedevita i Slask mogu da se "pohvale" sa tek oko pet procenata uspešnosti. 

Kada govorimo o jakom šampionatu Jadrana, moramo se zapitati, da li su ovo konkurenti večitima. Iako ih je upravo Cedevita porazila, teško da bi to bio slučaj da nema gustog rasporeda. U ostalom, plej-of na kraju pokaže pravo stanje stvari, a ono je sledeće: nije Cedevita evropski kalibar. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading