KONAČNO PREKID CRNOG NIZA: Cedevita Olimpija ubedljiva u prvom trijumfu u Evrokupu!

Autor: M. M.

Sport

24.01.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pao Hamburg u gostima - 114:83.

KONAČNO PREKID CRNOG NIZA: Cedevita Olimpija ubedljiva u prvom trijumfu u Evrokupu!

Foto: ABA liga

Cedevita Olimpija ostvarila je svoju prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Evrokupa! Slavili su u gostima protiv Hamburga u 16. kolu ovog evropskog takmičenja ubedljivim rezultatom 114:83.

Njima je to prvi trijumf posle čak 15 poraza u nizu.

Jaka Blažič je sa 24 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi, a takođe dobru utakmicu je odigrao i Džastin Kobs koji je meč završio sa 16 poena, dok je Di Džej Stjuart ubacio jedan poen manje. Kod Hamburga Džijeva je bio najbolji sa 21. poenom, King je imao 19, dok je Krismas utakmicu završio sa 15 poena.

Ljubljančani su krenuli hrabro, namećući svoj ofanzivni stil od samog početka utakmice, što im je donelo prednost od 28:22 nakon prvih 10 minuta. U drugoj četvrtini, obe ekipe su održavale sličan ritam, ali je Cedevita Olimpija zadržala vodstvo od sedam poena, postavljajući rezultat na 52:45 u svoju korist pred odlazak na poluvreme. Do kraja susreta uspeli su da povedu još ubedljivije i zasluženo slave. Utakmica je pokazala dominaciju Cedevita Olimpije, ali bez suvišnog hvaljenja, fokusirajući se na činjenice i rezultat koji su ostvarili.

Cedevita će u sledećem kolu čeka London Lajonse, dok Hamburg će gostovati Vulvsima. 

Slovenački klub, s druge strane, beleži sasvim korektne rezultate u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, pošto je nakon 17 kola na učinku od 12-5, sa samo tri pobede manje od lidera Crvene zvezde koja je na 15-2, odnosno jednom manje od Partizana.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading