"KRALJEVIĆI" IMALI SREĆE! Lajpcig promašio previše, REAL MADRID I MANČESTER SITI u četvrtfinalu LIGE ŠAMPIONA!

Autor: M. M.

Sport

06.03.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana dva revanša osmina finala.

"KRALJEVIĆI" IMALI SREĆE! Lajpcig promašio previše, REAL MADRID I MANČESTER SITI u četvrtfinalu LIGE ŠAMPIONA!

Foto: www.profimedia.rs

Duel između Reala i Lajpciga u Ligi šampiona završen je remijem 1:1 (0:0), što je Realu obezbedilo mesto u četvrtfinalu zbog pobede od 1:0 u prvoj utakmici u gostima. Uprkos naporima, Lajpcig nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih prilika tokom oba meča. "Kraljevići" na renoviranom Santjago Bernabeu nisu uspeli da upute nijedan udarac ka golu u prvih 45 minuta utakmice, što je pokazalo jaku dominaciju Lajpciga.

Lajpcig je pokazao impresivnu igru, posebno u prvom poluvremenu, gde su propustili nekoliko jasnih prilika da izjednače ukupan rezultat. Lois Openda je propustio tri odlične prilike, dok Ćavi Simons takođe nije uspeo da pogodi metu u završnim trenucima.

Posle druge ozbiljnije akcije u 65. minutu kada je Vinisijus Žunior postigao gol domaćin je poveo, ali nemački tim je odbio da se preda i u 68. minutu David Raum je poslao precizan centaršut u kazneni prostor, omogućavajući Viliju Orbanu da postigne gol glavom.


Uprkos neumornim napadima Lajpciga, prečki Danija Olma u završnici, gosti nisu uspeli da pronađu pobednički gol, što je dovelo do eliminacije iz Lige šampiona. Real Madrid je, u stvari, imao mnogo sreće i nadigran je u oba meča protiv rivala s kojim se i Crvena zveda odmerila ove sezone, zabeleživši poraze.

Foto: www.profimedia.rs

STRELCI Haland i Alvarez

 

U drugom meču, Mančester siti je očekivano pobedio Kopenhagen - 3:1 (3:1) na svom Etihadu. Alverez u 5. i Aknadži u 9. minutu vodili su do 2:0, uzvratio je Elionusi u 29, a konačnih 3:1 postavio je Haland U 45+3. U Danskoj je bilo 3:1 za Siti.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart u Nionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading