SFEROPULOS SKENIRAO MONAKO! Atletski su tim, ali TEŠKO je igrati bez NJIH!

Autor:

Sport

06.03.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki stručnjak analizirao igru budućeg rivala.

SFEROPULOS SKENIRAO MONAKO! Atletski su tim, ali TEŠKO je igrati bez NJIH!

Foto: Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da Monako ima tim za Fajnal-for, ali je dodao da će igrači "crveno-belih" pokušati da iskoriste svaku priliku na meču 28. kola Evrolige.

Izabranici Saše Obradovića dočekaće u četvrtak od 19 sati na svom terenu beogradsku ekipu.

- Monako je veoma atletski tim, moramo da iskontrolišemo njihovu energiju, jer iz toga dolazi prednost. Moramo taktički da odigramo dobru odbranu i da pokušamo da naškodimo njihovom napadu. Potrebno je da vidimo koji je najbolji način da ih napadnemo i da iskoristimo svaku priliku, koja nam se ukaže. Znamo da su tim za F4, ali borićemo se za naše šanse - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Najveća zvezda "kneževa" Majk Džejms ima šansu da na sutrašnjem meču obori rekord Evrolige po broju postignutih poena u ovom takmičenju. Amerikancu nedostaje samo 12 poena kako bi prestigao Vasilisa Spanulisa i postao najbolji strelac u istoriji elitnog ranga.

- Kao trener uvek poštujem sve igrače, posebno kada su talentovani i na visokom nivou sve ove godine. Džejms ima veliko poštovanje s moje strane, jedan je od najboljih ikada u Evropi. Sećam se kada je počeo svoju karijeru u Grčkoj u mom bivšem timu, Kolososu. Ima moje veliko poštovanje i želim mu mnogo sreće - istakao je grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Janis Sferopulos na meču Srbije i Finske

Tim s Malog Kalemegdana je desetkovan u Kneževini, budući da neće moći da računa na najboljeg igrača Miloša Teodosića, duže odsutnog Nikolu Topića, Amerikanca Treja Tompkinsa koji još čeka debi u Evroligi, zatim Dalibora Ilića i Dejana Davidovca, koji je juče postao otac.

- Teško je igrati bez plejmejkera. Teodosić i Topić nisu tu, imamo samo Jaga dos Santosa. Adam Hanga mu pomaže, ali nije lako igrati bez plejmejkera. Pojedini timovi teško igraju bez jednog plejmejkera, nama nedostaju dvojica. Posedujemo tim koji je u stanju da se bori - naveo je Sferopulos.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 16. mestu na tabeli Evrolige sa 10 pobeda i 17 poraza, dok je Monako četvrti sa skorom 17/10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading