JOKIĆ I NAGETSI PALI PROTIV SANSA U PRODUŽETKU! Povratak je IPAK BIO NEMOGUĆ! Nikola GLAVNI TRAGIČAR!

Autor:

Sport

06.03.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekinuta je velika serija od šest vezanih pobeda.

JOKIĆ I NAGETSI PALI PROTIV SANSA U PRODUŽETKU! Povratak je IPAK BIO NEMOGUĆ! Nikola GLAVNI TRAGIČAR!

Foto: printscreen/x.com

Ljubitelji košarke imali su večeras prilike da vide uzbudljiv okršaj između Denvera i Finiksa u Bol Areni, iz kog su Sansi izašli kao pobednici rezultatom 107:117, posle produžetka. 

Srpski reprezentativac Nikola Jokić nije imao najbolje veče iza sebe. Iako će ostati zapisano da je ubeležio dabl-dabl od 25 poena i 16 skokova, takođe je izgubio sedam lopti, a imao je i nezavidan +/- od -13!

Foto: printscreen/x.com

Nikola Jokić

Najbolji u redovima Nagetsa je bio Džamal Mari koji je upisao 28 poena i 9 asistencija.

Što se Finiksa tiče, istakao se neočekivano Grejson Alen. Amerikanac, koji inače beleži 12 poena po meču, je ubacio 28 koševa, a najviše mu je pomogao Kevin Durent sa 35 poena, probudivši se kada je bilo najvažnije. 

Denver je veoma solidno otvorio meč. Odmah je Nikola Jokić dalekometražnim hicem odgovorio na trojku Grejsona Alena, i tako nagovestio dobru utakmicu. Konkretno, ovo je bio deo igre u kome su snage bile relativno izjednačene, a kraj kvartala, obeležio je gorostasni Somborac nestvarnim pogotkom uz zvuk sirene, čime je svojoj ekipi doneo prednost od četiri poena.

 

 

Tada je došla kobna druga četvrtina. Ovo je bio deo igre u kome su Nagetsi uspeli da skoro šest minuta ostanu bez poena iz igre. Sansi su pretežno preko Durenta i Alena uspeli da naprave odličnu seriju 23-1, i tako stigli do veoma velikih +15.

Nikoli Jokiću ništa nije išlo od ruke. Imao je tri izgubljene lopte i +/- od -19! Takođe, promašio je svaki od svoja tri šuta iz igre, tako da je izostanak njegovih poena bio izuzetno osetan. Na odmor se otišlo rezultatom 65:50 za FIniks. 

 

 

U treći deo, Denver nije ušao mnogo raspoloženije. Trojka Alena, i poeni Nurkića iz reketa, doneli su Sansima +20, a izabranici Majka Melouna izgledali su totalno nemoćno. Tada se probudio Porter i u mnogome doprineo buđenju Nagetsa, koje je bilo ispraćeno i konačnim pojavljivanjem NIkole Jokića.

Naš reprezentativac je posle dosta vremena počeo da poentira krajem četvrtine, i sa 11 koševa u ovom delu, uspeo ja da vrati neizvesnost u meč, dokazujući još jednom da Nagetsima nema života bez njega. Upravo su Somborčevi koševi na kraju četvrtine uspeli da spuste razliku na dostižnih -9. Takođe, bitan faktor je bio i četvrti faul Jusufa Nurkića, koga je Frenk Vogel ostavio u igri uprkos problemu sa prekršajima. 

 

 

Nagetsi su nasrtali, po ulasku startera nakon tri minuta igre, a na dva minuta do kraja, Nurkić je morao da izađe iz igre zbog šestog faule. Denver je preuzeo vođstvo krajem kvartala,  i sa serijom 10-0, tim iz Kolorada je posle dužeg vremena stigao do minimalne prednosti. Smenjivalo se vođstvo, a na kraju je posle Durentove strašne trojke, i ujedno njegove prve na meču (posle dugačkog poenterskog posta Sansa), rezultat bio nerešen. Znalo se kome lopta ide u ruke za poslednji napad Denvera. Srbin je preuzeo odgovornost i napao obruč, ali je promašio, te se otišlo u produžetke. 

Nažalost, deluje kao da su Nagetsi istrošili svu svoju snagu u poslednjem kvartalu. Produžetak je bio izuzetno loš, čak i sa izostankom Nurkića iz redova Finiksa. Nikola I Mari su "prodali" dva napada, i tako zajedno došli do 10 izgubljenih lopti na meču - vrlo atipično za zvezde Kolorada. Durent je svojom trojkom, kao odgovor Jokićevoj zapečatio sudbinu Nagetsa, i uspeo da uzme brejk Denveru - nešto čime malo njih može da se pohvali. 

Ekipa Majka Melouna je sada treća na tabeli Zapada sa 42 trijumfa, Sansi su šesti sa 36 pobeda. 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading