ZVEZDA OBAVILA JOŠ JEDAN "IZLET" U EVROLIGI: Bajern slavio nad crveno-belima u Minhenu i "zatvorio" delijama sve priče o plej-inu!

Autor:

Sport

01.03.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Minhenu od Bajerna rezultatom 74:66 (20:19, 12:8, 21:19, 21:20) u okviru 27. kola Evrolige.

ZVEZDA OBAVILA JOŠ JEDAN "IZLET" U EVROLIGI: Bajern slavio nad crveno-belima u Minhenu i "zatvorio" delijama sve priče o plej-inu!

Foto: M. Vukadinović

KK BAJERN MINHEN - KK CRVENA ZVEZDA 74:66

(20:19, 12:8, 21:19, 21:20)

 

 

 

Ekipa Janisa Sferopulosa odlično je ušla u meč, štaviše - furiozno. Smart je vezao pet poena, ukrali su crveno-beli dve lopte i imali +7 već posle drugog minuta. Posle mnogih godina ponovo je prinuđen bio da "gasi požar na samom startu" Pablo Laso. Ipak, to je bilo to što je Zvezda mogla da pruži u prvom poluvremenu. Nakon 11 poena za manje od tri minuta, do kraja druge deonice postigli su samo još 16. 


Bezidejno je izgledala igra u napadu, nisu birali prava rešenja crveno-beli, videlo se da fali Teodosić, a na sve to se "zapalio" i Obst sa tri trojke. Kako se približavalo poluvreme, tako je meč bio sve teži za gledanje. Obe ekipe su igrale dobru odbranu, ali ipak previše grešile i gubile lopte u napadu, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 32:27 u korist domaćina.

 

 

U sličnom ritmu nastavila je Zvezda i u trećoj četvrtini. Bolomboj je bio jedini vredan pomena u ovom periodu, pošto je u više navrata vraćao loptu u koš. Izuzetno loše je šutirala Zvezda za tri, ali je istom merom uzvraćao i Bajern, pa su se crveno-beli i dalje koliko-toliko držali u igri. Odlični Devin Buker bio je najzaslužniji što su Bavarci otišli sa +7 na poslednju pauzu. Tek tada je gostujući tim pokazao znake života - po prvi put nakon prve četvrtine.

Tobi je pogodio trojku u prvom napadu, Nedović vrlo lepo poentirao na prodoru i Zvezda se vratila na -2. Ipak, dalje od toga nije mogla. Na putu do preokreta stali su joj Bolmaro i Bonga koji su sa dva vezana pogotka sa distance odbili i poslednji ozbiljniji nalet Sferopulosovog tima, ali i Hanga koji nije smeo da predvodi igru Zvezde u tom periodu jer se svaki napad završavao njegovim bezuspešnim pokušajem prodora.

 

 

Iako je ostalo još mnogo vremena, neprecizni i nerezonski šutevi nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da ponovo priđe Bajernu i tako je propao i poslednji voz za plej-in Evrolige.

Ubedljivo najefikasniji akter meča bio je Buker koji je upisao 22 poena, dok se kod Zvezde najviše istakao Smart sa 13.

 

TOK MEČA

 

 

KRAJ UTAKMICE

10. minut - Vajler-Beb siguran dva puta sa linije penala. Jago je izgubio loptu, a Smart je poentirao za dva. Ostaje da vidimo koji će biti konačan rezultat meča. Zvezdin Brazilac je za kraj faulirao Edvardsa, a ovaj pogodio oba puta. Nedović je pogodio trojku, međutim, to je moralo doći mnogo, mnogo ranije. Ne žele da odustanu treneri zbog razlike od šest poena iz prvog duela u Beogradu. Nedović je promašio za tri i konačno se završila utakmica.

9. minut - Smart je izborio dva slobodna bacanja i oba pogodio. Buker je promašio trojku, a Jago na prodoru vrlo lepo završio. Ipak, kasno Marko na Kosovo stiže.

8. minut - Jako loše rešenje Gedraitisa u napadu, nakon kojeg je korake napravio Vajler-Beb. Smart je promašion trojku. Isti igrač je napravio faul ubrzo, a Edvards je izborio nova dva slobodna bacanja, koja su, međutim poništena nakon gledanja snimka. Buker je pogodio iz teške pozicije za dva i to je kraj za Zvezdu.

7. minut - Buker nije pogodio trojku, Smart je uhvatio loptu. Hanga želi da preuzme odgovornost, ali jednostavno on nije pravo rešenje i Sferopulos bi trebalo da traži organizatora u nekome drugom. Zvezda nije iskoristila šansu, a Ibaka odvodi Bajern na +9 ponovo.

6. minut - Bonga je zbog povrede morao da napusti parket. Hanga je čekao i dočekao Davidovca koji je fauliran. Upravo je on promašio iz izgledne pozicije za dva.

5. minut - Revolveraški obračun - trojka Bonge, pa Davidovca! Vajler-Beb je pogodio sa poludistance, a Jago je promašio trojku. Loša njegova utakmica.

 

 

4. minut - Obst je promašio šut za tri nakon što je Nedović isto uradio na ziceru. Smart je vrlo lepo prošao i poentirao za dva.

3. minut - Hanga je izborio faul i pogodio jednom sa penala. Gifaj je promašio ceo koš sa linije 6,75. Tobi ovog puta nije uspeo da pogodi za tri, a morali su crveno-beli da iskoriste bolje svoje šanse koje su značajno umanjene nakon što je Bonga ostao sam kao duh i pogodio trojku.

2. minut - Nedović je konačno pogodio, odličan prodor! Bude se pristalice oba tima na tribinama sada. Kakva šteta za Zvezdu, na ivici odlične odbrane su bili gosti, lopta se odbila i uspeo je Bolmaro da pogodi trojku iz drugog napada.

 

 

1. minut - Tobi je pogodio trojku, Zvezda je na -4! Potom dobra odbrana Zvezde nakon koje je Lazić fauliran.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Buker je izborio faul posle dobre odbrane Zvezde, a sa linije penala je bio polovičan. Nedović je ponovo promašio trojku, Lazić je izborio skok, a Hanga iz neverovatne pozicije iz kornera pogodio trojku za kraj treće četvrtine. Bavarci idu sa +7 na pauzu.

9. minut - Hanga je promašio iz vrlo teške pozicije, ali - Bolomboj popravlja. Bajern je bio na ivici izgubljene lopte, ali je bio strpljiv i na kraju preko Bukera poentirao. Nedović bira vrlo loše rešenje i "poklanja" loptu Bavarcima.

8. minut - Ponovo mnogo loš napad Zvezde koji se završio lošim šutem i promašajem Gedraitisa, a potom je Mitrović na liniju penala poslao Bukera. Pogodio je oba i najefikasniji je kod domaćih sa 14 poena. Nemanja Nedović će na liniju slobodnih bacanja, odakle je siguran oba puta. Potreban je Zvezdi. Vrlo atraktivno dodavanja Vajler-Beba za Bukera koji je zakucao.

 

 

7. minut - Hanga nije pogodio za tri, ali je Mitrović popravio. Sferopulos je zatražio čelendž u želji da lopta pripadne Zvezdi, ali mu je isti "propao". Međutim, Vajler-Beb nije dobro ubacio loptu u igru i ona će pripasti gostima.

6. minut - Nedović ovog puta nije iskoristio to što je ostao sam i promašio je trojku, a Ibaka je na drugoj strani ugurao Mitrovića u reket i poentirao. Evo prelepog poteza Mitrovića koji poentira na drugi obruč. Kakva konfuzija na obe strane terena - Bolomboj je ukrao loptu, nije mogao da poenira u kontri, ona je završila u rukama Bajernovih igrača, a na kraju je dosuđen faul nad Bukerom koji je pogodio dva bacanja.

5. minut - Fenomenalno zakucavanje Bolomboja. Hanga je odigrao odličnu odbranu, presekao loptu, a potom naterao Bolmara na treću ličnu grešku. Konačno je neko pogodio trojku - Nemanja Nedović! Lučića je faulirao Mitrović i on će na liniju penala. Precizan je oba puta bio.

 

 

4. minut - Ibaka je pogodio za prvu dvocifrenu prednost. Mitrović nije paničio na isteku napada i u poslednjoj sekundi izborio dva slobodna bacanja. Bio je polovičan.

3. minut - Bolomboj se borio sa dvojicom igrača u reketu Bajerna, ali je potom bacio loptu u aut. Kada će proraditi napad Zvezde... Vrlo loš napad Bajerna je na isti način uzvraćen na drugoj strani. Fauliran je Bolmaro. 

2. minut - Lučić je pogodio još jednu vrlo tešku trojku, a Bolomboj promašio. Buker je promašio čisto zakucavanje, a Smart ne može još jednom da pogodi za tri.

1. minut - Buker pogađa za tri poena na startu drugog poluvremena. Bajern je na +8. Gedraitis pogađa veoma težak flouter.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Davidovac je ukrao još jednu loptu, ali Smart ne kažnjava to trojkom na drugoj strani. Potom je i napravio faul. Još 23 sekunde do kraja. Ima Zvezda zalihu "malih" faulova, pa Lazarević pravi još jedan. Karsen nije uspeo da pogodi na isteku poluvremena, pa ostaje +5 za Bavarce. Izuzetno teško prvo poluvreme za gledanje.

9. minut - Totalna konfuzija na terenu. Bolmaro je došao do ofanzivnog skoka, lopta je "lelujala" iz ruku košarkaša Bajerna prilikom nekoliko dodavanja da bi na kraju završila u Zvezdinom posedu. Bolomboj je promašio za dva iz teške pozicije.

8. minut - Bolmaro je brzo uzvratio lakim poenima. Lazarević je izgubio loptu, a Edvards lako kaznio u kontri. Sferopulos mora da traži tajm-aut. Jago je bacio nešto jaču loptu za Bolomboja kome to nije problem da je prikuca kroz obruč.

7. minut - Promašio je iz čiste pozicije Jago zicer, ali je svemoćni Bolomboj izborio mrtvu loptu a potom i skočio bolje. Nije Zvezda ni to iskoristila, a sreća je da je Obst sada promašio za tri. Smart je najefikasniji u redovima crveno-belih nakon pogotka sa poludistance.

6. minut - Niko ne može ništa da pogodi u ovim trenucima. Bajern je promašio dve trojke, Jago izgubio loptu. Tajmaut je. Odlično je iz njega izašla Sferopulosova ekipa koja je naterala Bajern na izgubljenu loptu.

5. minut - Bez rešenja Zvezda u napadu. Rešavao je Gilespi šutem sa poludistance, ali ni Bajern nije iskoristio napad na drugoj strani.

4. minut - Branković je promašio zakucavanje, pa je u narednom napadu, nakon što je lopta izašla iz obruča Jagu, pogodio trojku. Bonga je napravio črvst faul na Gilespiju, međutim Smart je bacio loptu u aut.

 

 

3. minut - Vajler-Beb je odlično uposlio Brankovića koji atraktivno zakucava. Gilespi je vrlo lepo otvorio prostor Jagu na drugoj strani i Brazilac će imati dva slobodna bacanja. Pogodio je oba puta. Gifaj nije mogao protiv izvrsne odbrane Lazića, ali nije mogao ni Nedović da pogodi za tri.

2. minut - Buker ovog puta nije mogao da pogodi težak šut. Jago se odlično snašao posle svog promašaja i uposlio Gilespija koji je otišao na zicer.

1. minut - Vratio se Jago, Lazić po prvi put na parketu. Obst još jednom rešeta iz teške pozicije za tri, ovo mu je treća trojka.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Obst je pogodio iz vrlo teške pozicije trojku kao kap za prvo vođstvo Bajerna od početka meča na samom isteku prve deonice.

9. minut - Nedović ne može da iskreira ništa u napadu jer ga sjajno čuva Vajler-Beb. Buker insistira da igra sam i to mu se isplatilo jer je pogodio sa poludistance.

8. minut - Dug napad Zvezde rezultirao je nepreciznim šutem za tri Mitrovića. Kažnjeno je to na drugoj strani poenima Bukera.

7. minut - Kakva rampa Bolomboja nad Ibakom! Spustio je rampu centru Bajerna, međutim, Jago je nakon toga izgubio loptu pa je morao da se pravi faul. Obst je promašio otvorenu trojku, ali Vajler-Beb seče dodavanje na drugoj strani.

6. minut - Promašio je Edvards trojku, a Jago forsira bržu igru u napadu nakon koje je fauliran. Smart je ovog puta promašio šut za tri, ali je Lučić izbio loptu u aut. Jago pogađa trojku! Podsetila je na "onu" u Beogradu! Obst je ipak uspeo da uzvrati na drugoj strani istom merom.

 

 

5. minut - Odličnu je poziciju izgradio Gedraitis, ali nije uspeo da pogodi što je kaznio Bajern poenima na drugoj strani. Smart je razigran i njegov prodor uspeo je dodatno da osigura Bolomboj za nove poene!

4. minut - Lučić je promašio šut, ali nije isto uradio i Bolomboj koji pakuje trojku na drugoj strani! Nije se ispostavilo dobro što su ga ostavili samog. Zvezda igra odličnu odbranu, ali je ipak Buker uspeo da poentira na isteku napada za dva.

3. minut - Buker je imao ogroman promašaj, a potom je u kontri poentirao Mitrović. Idealan početak se nastavlja, pošto je nakon nove ukradene lopte poentirao Rokas Gedraitis! Zvezda vodi 11:4. Dobro dodavanje Lučića nakon tajmauta Lasa za Ibaku koji ide na zakucavanje, a potom je Gedraitis promašio za tri.

2. minut - Odličan potez Ibake koji ide ne prodor i postiže nove poene. Džavonte Smart je pogodio trojku! Odlično je ušao u meč.

1. minut - Jago je dobio rampu u prodoru, ali je Mitrović popravio na ziceru. Ibaka je uhvatio ofanzivni skok i izjednačio, ali je Smart na drugoj strani poentirao za prednost gostiju.

 

 

POČEO JE MEČ

Zvezda kreće u petorci Jago, Smart, Gedraitis, Mitrović i Bolomboj.

PRE UTAKMICE

20:15 - Ovako izgledaju sastavi:

Bajern: Vejler-Bab, Edvards, Bolmaro, Obst, Vajdman,Gifaj, Bonga, Lučić, Vimberg, Ibaka, Brankovic, Buker

Crvena zvezda: Smart, Dos Santos, Lazić, Nedović, Hanga, Davidovac, Mitrović, Ilić, Giedraitis, Tobi, Bolomboj, Gilespi

20:05 - Utakmica počinje za 25 minuta. Dvorana "BMW Park", za koju je klub objavio da je rasprodata, se puni, a očekuje se i dobra podrška gostujućem timu.

19:30 - Podsetimo, dve ekipe su oslabljene neigranjem plejmejkera - sa jedne strane problema sa povredom ima Miloš Teodosić, sa druge Silvan Francisko. 

 

  UVOD

Košarkaši Crvene Zvezde se vraćaju u akciju nakon pauze zbog Kupa i reprezentativnog prozora, spremni da se suoče sa novim izazovima u Evroligi. U okviru 27. runde večeras od 20:30 časova gostuju u Minhenu ekipi Bajerna i ukoliko planiraju da zadrže i matematičke šanse za plasman u plej-of, moraju da pobede.

Uoči veoma važnog meča između Crvene zvezde i Bajerna vest koja je uzburkala navijače jeste odsustvo francuskog plejmejkera Silvana Franciska iz redova minhenskog tima. Francisko je bio ključni igrač u prethodnim utakmicama, pogotovo protiv Partizana kada je u poslednjoj sekundi pred prepunom Arenom pogodio trojku za pobedu, ali povreda će ga sprečiti da pomogne ekipi za susret sa crveno-belima.

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Janis Sferopulos

Trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos osvrnuo se na stanje Nikole Topića i Treja Tompkinsa u najavi ovog duela. Oni neće pomoći ekipi večeras.

Topić i Tompkins su takođe u procesu rehabilitacije, ali su mnogo bolje. Možete ih videti na parketu, ali i dalje ne treniraju timski. Lekari su veoma pažljivi. Ne želimo da žurimo, pa da posle imamo problem kada se vrate. Polako, polako i mislim da ćemo ih videti na parketu. Pričamo sa doktorima i prvo želimo da dođe do optimalne forme. On je u poslednjoj fazi rehabilitacije, doktori su pozitivni i želimo da ga zadržimo do kraja, kako bi igrao sa nama, rekao je Grk.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading