OVO JE ALEKSINA TAJNA: Evo zašto Avramović kida za Partizan posle nastupa za Srbiju

Autor:

Sport

01.03.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od prvih trenera asa crno-belih Dejan Kolarević poznaje svog Čačanina u dušu, a detalje je podelio i sa nama.

OVO JE ALEKSINA TAJNA: Evo zašto Avramović kida za Partizan posle nastupa za Srbiju

Foto: Starsport

Kada se Aleksa Avramović vrati iz reprezentacije u Partizan postaje zver! Bek crno-belih uništio je Efes ubacivši mu 30 poena i tako doneo svom klubu veoma važnu pobedu (100:90) u 27. kolu Evrolige kojom su ostali u trci za deseto mesto koje vodi u plej-in. Odigrao je Avramović najbolju partiju u Evroligi u životu, ali ljubiteljima košarke to nije iznenađenje jer su navikli od njega da "pokida" kada nosi dres Srbije i posle uspeha sa "orlovima" igra svoju najbolju košarku i u klubu.

Momak rodom iz Čačka bio je jedan od heroja čete Svetislava Pešića na Mundobasketu kada je osvojeno srebro u Manili, iako je pre toga imao neugodne povrede. U međuvremenu je Avramović lomio nos i polomio nogu, ali se oporavio i još jednom igrama u Partizanu zaslužio Karijev poziv. Obravdao je poverenje protiv Finske i Gruzije, a onda demolirao Efes. Kako je otkrio, igre za Srbiju i Partizan su njemu nešto posebno i zato ima toliku inspiraciju.


- Uvek je čast da reprezentantujem Srbiju i Partizan. Sezona je sačinjena od uspona i padova, nekad si gore, a nekad dole. Moraš da veruješ saigračima i da imaš njihovo poverenje. Ako je tako ostvarićeš svoje ciljeve. Ovako možemo do plej-ofa ili plej-ina - rekao je Avramović u Areni.

Ovakve Aleksine igre za Srbiju i potom za Partizan ne iznenađuju jednog od njegovih prvih trenera Dejana Kolarevića.
Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dejan Kolarević


- Očigledno Pešić našpanuje Aleksu kada je kod njega u reprezentaciji pa se pretvori u zver. Šalim se malo, ali zaista mu Karijev sistem očigledno leži i samo pojača ono što naš Čačanin ima u sebi. Aleksa je veliki patriota, veliki vernik koji poštuje sve srpske i pravoslavne običaje, a kojih bi trebalo svi da se držimo. Kod Avramovića nema izgovora kada igra za Srbiju i Partizan, on daje više od maksimuma. Pritom nije klinac, ušao je u 30. godinu, ne mora da se dokazuje i probija u karijeri. Aleksa će igrati maksimalno, ili neće izaći na teren. Pritom iz pobeda dobija neverovatno samopouzdanje i onda igra još bolje - rekao je Kolarević za Republiku, pa otkrio Avramovićevu tajnu:
Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aleksa Avramović


- On je velikivrnik, patriota, jedan koji poštuje sve stavari koje bi trebalo da pošujemo. On sa istim žarom igra na Svetskom prvenstvu, u Evroligi ili ispred svoje zgrade u školskom dvorištu. Napašće maksimalno najboljeg košarkaša na svetu kao kao i klinca ispred zgrade. Zato što se ne štedi i bori do kraja, zato mu se sve ovako lepo i vraća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading