ALEKSA SUROVO ISKREN: Turbulentan period je iza nas!

Autor: P. Z.

Sport

28.02.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avramović otvorio dušu pred meč sa Efesom.

ALEKSA SUROVO ISKREN: Turbulentan period je iza nas!

Foto: Admiralbet ABA liga/Dragana Stjepanović

Aleksa Avramović

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20 časova i 30 minuta dočekuju ekipu Efesa, u okviru 27. kola regularnog dela sezone Evrolige.

 

Pred meč sa turskim velikanom, svoja očekivanja izneo je Aleksa Avramović.

Dobili smo određen broj dana slobodno, oni koji nisu igrali za reprezentaciju, rasteretili su se, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period iza nas. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo tako u "daunu". Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će sutra opet doći 20.000 ljudi da nas podrži, kao i sada. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice - započeo je reprezentativac Srbije.

Ključ pobede mogao bi da bude upravo u Aleksinim rukama, koji treba da zaustavi Šejna Larkina.

Jedan veliki šampion i jedan od momaka koji od mene ima posebno poštovanje. Veliki šampion i sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan na oba dela terena, kao i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. Svugde je ostavio značajan trag. Ali nije samo on Efes, tu su i ostali igrači, svi igraju vrhunski, svi su jako talentovani. Taj kostur su od tih titula, sem Vase, zadržali.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović i Šejn Larkin

Želje u crno-belom taboru ne manjka.

Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra. Mi smo imali te utakmice, koje smo u tesnim završnicama gubili. Spremali smo se za Efes, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo sutra pobediti.

Prethodnih dana je sa reprezentacijom Srbije ostvario dve pobede u kvalifikacijama za Eurobasket.

Uvek mi je lepo, uvek se ponosno osećam, kao i ostali, kada odemo da predstavljamo našu zemlju, svima nam puno znači. Sada smo se vratili u klubove, fokus je na Efesu, Cedeviti. Svi smo se resetovali, imali smo juče dan odmora - podvukao je Avramović.

 

Do kraja regularnog dela sezone Evrolige ostalo je još osam kola, a trenutno se i Partizan i Efes nalaze ispod crte za plasman čak i u plej-in. "Parni valjak" je 11. na tabeli sa skorom 12-14, dok tim iz Istanbula ima učinak 11-15, kao i još tri ekipe koje se nalaze od 12. do 15. mesta.

Standings provided by Sofascore

Podsetimo, Partizan ni prošle sezone nije bio u sjajnoj poziciji uoči duela sa Efesom u Areni, ali je trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjim trenucima došao do pobede, koja je pokrenula mašineriju. Posle toga, crno-beli su došli do četvrtfinala Evrolige, gde su prokockali dva brejka prednosi u seriji sa Realom, koji se kasnije i popeo na krov Starog kontinenta.

Sa druge strane, izabranici Željka Obradovića su uspeli da prekinu post i da posle deset godina ponovo pokore region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading