IMAMO HEMIJU, U PARIZ PO MEDALJU: Željku Rebrači se svidela Karijeva Srbija

Autor:

Sport

27.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci su imali priliku da se još jednom dokažu i nametnu Pešiću da budu među 12, sada moramo u najjačem sastavu da odemo na Olimpijske igre i napadnemo odličje, kaže bivši centar.

IMAMO HEMIJU, U PARIZ PO MEDALJU: Željku Rebrači se svidela Karijeva Srbija

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Srbije maksimalno je odradila februarski FIBA prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. Drugom pobedom u G grupi na gostovanju Gruziji (76:63), posle slavlja nad Finskom u Beogradu (77:61), "orlovi" selektora Svetislava Pešića zaseli su na vrh grupe i čekaju nastavak kvalifikacija 21. novembra.

Srbiju pre toga na leto očekuju Olimpijske igre, a budući da u Pariz ide kao vicešampion sveta, od našeg tima mnogi imaju velika očekivanja. Jedan od takvih je i proslavljeni reprezentativac Željko Rebrača, koji je u razgovoru za Republiku analizirao učinjeno ovog februara, ali i izneo očekivanja za Igre u Parizu.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Željko Rebrača

- Ovaj FIBA prozor je još jednom potvrdio da Srbija ima dugu listu košarkaša na koje može da računa. Kari opet nije imao najjači tim, kao ni na Mundobasketu, kad je osvojeno srebro, ali su momci još jednom pokazali da imaju dobru hemiju, uz nesporan kvalitet, i to su pretvorili u dve važne pobede. Zato sam ponosan na sve njih. Nije to bilo lako uklopiti za samo nekoliko treninga. Za neke igrače je to bila prilika da se još jednom dokažu i nametnu se da budu među 12 putnika za Olimpijske igre. Tu pre svega mislim na Aleksu Avramovića, Vanju Marinkovića, Filipa Petruševa, Marka Gudurića. I ostali momci su pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Bar u ovakvim mečevima, a ne sumnjam da će svi dati sve od sebe da budu tu i kada se okupi najjači sastav - rekao je Rebrača.

Proslavljeni centar sada očekuje da, kada za to dođe vreme, selektor Pešić bude u prilici da okupi najjači mogući tim i bez otkaza i povreda kompletni napadnu medalju u Parizu. On nema sumnju da će čak i NBA asovi Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić, pa i ostali, biti na raspolaganju selektoru.

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

- Ako se na okupljanju pojave svi naši najbolji košarkaši, u šta ne sumnjam, mislim da imamo šanse u Parizu da napadnemo odličje i osvojimo neku od medalja. Ponavljam, hemija koju imamo u ekipi i energija koja iz toga proizilazi nemaju cenu. Ali sačekajmo prvo spisak, pa okupljanje, pa odlazak na Igre i tamošnje mečeve. Da vidimo u kakvim će sastavima i ostali doći. Moramo biti i oprezni da bismo opravdali ulogu pretendenata na medalju jer se često desi da favoriti na papiru ne budu najbolji, kao na Mundobasketu, već ekipe poput Nemačke i nas, koji smo imali najbolju hemiju i energiju. To donosi uspeh - zaključio je Rebrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading