SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Zvezda i Partizan SAZNALI rivale u grupama! PAKAO do titule!

Autor:

Sport

27.02.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike borbe vodiće se na Next Generation turniru u dvorani "Aleksandar Nikolić".

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Zvezda i Partizan SAZNALI rivale u grupama! PAKAO do titule!

Foto: KK Crvena zvezda

Sitno se broji do početka novog ANGT "Marko Ivković" turnira! Košarkaši klub Crvena zvezda organizuje ovo prestižno takmičenje po 13. put, s tim da će se ove godine po prvi put održati u dobro poznatoj hali “Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli takmičenje počinju u petak, kada će od 9 časova na teren izaći protiv vršnjaka iz Makabija (Tel Aviv), a pre početka turnira o očekivanjima govorio je trener juniorskog tima srpskog šampiona Branko Jorović.

- Ovo je 13. put da mi kao klub organizujemo ANGT turnir i imamo zaista iskustva, kako u organizaciji, tako i u igranju istog. Prošle godine je sve bilo dosta uspešno, tako da i ovaj turnir dočekujemo spremni, a očekivanja su velika kao i svake godine. Želimo da pružimo maksimum, jer je turnir svake godine zaista jak, dolaze ekipe visokog renomea i velikog kvaliteta, tako da se nadam dobrim igrama. Pred momcima je veliki izazov, za neke od njih će ovo biti prvi put da igraju ovakvu vrstu turnira. Neki imaju iskustva, ali sigurno je da neće biti lako. Opet kažem, nadam se da će tim ovo shvatiti kao veliku priliku i izazov i da će dati svoj maksimum - rekao je Jorović.

Trener juniorskog tima je takođe iskoristio priliku da pozove sve verne navijače, ali i sve ljubitelje košarke da dođu u nekadašnji Pionir.

- Igramo na svom terenu, pred našom publikom i mislim da je to našim momcima samo motiv više da pruže svoj maksimum. Pozvao bih ovom prilikom publiku da dođe u što većem broju i podrži ove momke, a mi ćemo sigurno dati svoj maksimum - istakao je Branko Jorović.

Pred početak turnira o očekivanjima je govorio i veliki talenat kluba s Malog Kalemegdana, Andrej Kosić, koji je sa seniorskim timom nedavno osvojio Kup "Radivoja Koraća".

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Andrej Kostić sa peharom Kupa Koraća

- Ovaj turnir nama prvenstveno mnogo znači, jer ovo čekamo praktično čitave sezone. Ovo će biti najbolja provera za nas. Dolaze jako dobre ekipe iz čitave Evrope i naravno naša očekivanja su najveća. Ritam turnira jeste naporan, ali je sve izdržljivo, jer znamo da moramo da pobedimo, a što se mora, nije teško - zaključio je Kosić.

U grupi A, Crvena zvezda će se suočiti s jakim protivnicima – EA7 Emporio Armani Milan, Next Generation Team Belgrade i Makabi Tel Aviv, dok će se u grupi B takmičiti Partizan, FC Barselona, Hapoel Jehuda Tel Aviv i Mega.

Foto: KK Crvena zvezda

Parovi i satnica mečeva

RASPORED TAKMIČENJA

Petak 1. mart:

09:00 Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv

11:00 Armani – Next Generation Team Belgrade

13:00 Partizan – Mega

15:00 Barselona – Hapoel Jehuda Tel Aviv

17:00 Crvena zvezda – Armani

19:00 Maccabi Tel Aviv – Next Generation Team Belgrade

Subota 2. mart:

09:00 Mega – Hapoel Jehuda Tel Aviv

11:00 Partizan – Barselona

13:00 Armani – Makabi Tel Aviv

15:00 Next Generation Team Belgrade – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Jehuda Tel Aviv – Partizan

19:00 Barcelona – Mega

Utakmica za sedmo mesto na programu je u nedelju od 10 časova. Dva sata kasnije igraće se utakmica za petu poziciju, dok je borba za treće mesto zakazana za 14 časova. Početak velikog finala zakazan je sa 16 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading