ZVEZDINA BUDUĆNOST JE SVETLA! Mladi plejmejker ODUŠEVIO u Nišu! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli trljaju ruke nakon partije svog bisera.

ZVEZDINA BUDUĆNOST JE SVETLA! Mladi plejmejker ODUŠEVIO u Nišu! (VIDEO)

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa "Radivoja Koraća" nakon što su savladali ekipu Čačka 94 rezultatom 87:52.

Izabranici Janisa Sferopulosa mučili su se samo u uvodnih 10 minuta, ali su nakon toga granitnom odbranom i sjajnim šutem za tri poena potpuno slomili otpor uz Vojvodinu najprijatnijeg iznenađenja Kup takmičenja.

Pored laganog trijumfa i plasmana  u finale Kupa, navijače crveno-belih raduje fantastična partija njihovog bisera.

Mladi Andrej Kostić debitovao je za prvi tim crveno-belih, a za nešto manje od sedam minuta na parketu postigao je sedam poena uz dve asistencije, isto toliko ukradenih lopti i jednu monstruoznu blokadu.

Ovaj momak je rođen 2006. godine, igra na poziciji plejmejkera i najbolji je strelac juniorskog tima Crvene zvezde sa 17.8 poena u proseku.

Andrej je visok 198cm, odlikuje ga veliki raspon ruku, a kako se još uvek nije fizički razvio do kraja, stiče se utisak da će još rasti.

Pokazao je Kostić izuzetnu košarkašku drskost, nije se uplašio pružene prilike, a svaki sekund na parketu je iskoristio.

 

 

Mladi plejmejker ima i divnu mehaniku šuta, a ukoliko nastavlja da se razvija na pravi način, za njega i Zvezdu je samo nebo granica.

Treba napomenuti da je Kostić bio član U-18 reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu ove godine, tako da će mu hala Čair ostati u najlepšem mogućem sećanju.

Kup je uvek bio mesto na kom su se košarkaški rađali veliki igrači, a svi ljubitelji košarke se nadaju da je i pred Kostićem takav put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading