EVROLIGA NE PRAŠTA: Večiti žestoko KAŽNJENI! Crvena zvezda prošla gore od Partizana!

Autor: P. Z.

Sport

13.02.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski klubovi udareni po džepu.

EVROLIGA NE PRAŠTA: Večiti žestoko KAŽNJENI! Crvena zvezda prošla gore od Partizana!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Zek Ledej

Evroliga je donela odluku o disciplinskim merama povodom incidenata koji su se dogodili tokom 26. kola regularnog dela sezone. Na listi kažnjenih našli su se beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan, kao i košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan.

Partizan je kažnjen sa 3.500 evra zbog ubacivanja predmeta na teren tokom meča sa Bajernom u Beogradu. Ova odluka zasnovana je na članu 29.2.h Disciplinskog kodeksa Evrolige. Ovaj incident je izazvao pažnju javnosti i postao predmet rasprave među ljubiteljima košarke.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Crvena zvezda je suočena sa kaznom od 30.000 evra zbog ponovljenih incidenata navijača tokom meča sa Žalgirisom. Ova odluka doneta je na osnovu člana 29.1.g Disciplinskog kodeksa Evrolige. Navijači igraju važnu ulogu u stvaranju atmosfere na sportskim događajima, ali je važno da njihovo ponašanje bude u skladu sa pravilima i normama.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde

Kendrik Nan, igrač Panatinaikosa, kažnjen je sa 2.500 evra zbog ponovljenih izjava u javnosti nakon mečeva 23. i 24. kola Evrolige. Disciplinska mera doneta je na osnovu člana 24.2.c Disciplinskog kodeksa Evrolige. Ovakav razvoj događaja naglašava važnost poštovanja pravila i protokola u komunikaciji sa medijima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kendrik Nan

Saopštenje Evrolige o ovim disciplinskim merama pokrenulo je nove diskusije o ponašanju klubova i igrača u takmičenju, ističući potrebu za poštovanjem pravila i fer pleja na terenu i van njega.

U tom smeru odgovorno je reagovala i Crvena zvezda, koja je žestoko sankcionisala sve koji su ubacili predmete na teren tokom duela sa Litvancima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading