PAKUJE KOFERE: Željko nije registrovao stranca za Kup, ovaj NAPUŠTA Srbiju!

Autor: P. Z.

Sport

13.02.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao mu poziv koji ne može da odbije.

PAKUJE KOFERE: Željko nije registrovao stranca za Kup, ovaj NAPUŠTA Srbiju!

Foto: Starsport

Željko Obradović sa svojim izabranicima

Kup Radivoja Koraća ove godine igraće se u Nišu od srede, 14. februara, do subote, 17. februara, a KK Partizan će pokušati da dođe do prve "Žućkove levice" još od 2020. godine.

Međutim, zbog pravila o ograničenju broja stranaca na četiri, trener crno-belih Željko Obradović morao je da precrta trojicu košarkaša koji nemaju srpski pasoš. Izbor je pao na Bruna Kabokla, Džejlina Smita i Matešua Ponitku.

Za sada nije poznato kako su njih trojica podneli loše vesti da su baš oni prekobrojni, ali je poljskom internacionalcu ubrzo stigla vest koja ga je sigurno oraspoložila.

Naime, Mateuš Ponitka dobio je poziv da u februarskom FIBA prozoru brani boje reprezentacije Poljske u kvalifikacionim mečevima za Evropsko prvenstvo, protiv Litvanije i Severne Makedonije.

Republika

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka

Prema tome, 30-godišnji košarkaš "parnog valjka" sprema se da spakuje kofere i na nekoliko dana napusti Srbiju.

Ove sezone, Ponitka u crno-belom dresu u Evroligi prosečno beleži 1,8 poena, 1,6 skokova i 0,5 asistencija po meču, uz indeks korisnosti 1,9. Sa druge strane, Poljak je dosta bolji u AdmiralBet ABA ligi, gde u proseku ima 7,4 peona, 3,5 skokova i 2,2 asistencije, a indeks mu je 12,7.

Biće to prva dva kola H grupe poslednje runde kvalifikacija za Eurobasket, a Poljska će 22. februara gostovati Litvancima u Viljnusu, dok će četiri dana kasnije dočekati Makedonce u Sosnovecu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading