DŽIKIĆ ISKREN NAKON PORAZA: "Ne tražim alibije, to nije moj stil"

Autor:

Sport

26.02.2024

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Gruzije svestan je da je slavio bolji tim.

DŽIKIĆ ISKREN NAKON PORAZA: "Ne tražim alibije, to nije moj stil"

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Gruziju u Tbilisiju u okviru drugog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine rezultatom 76:63 (21:12, 17:19, 22:21,16:11).

Na klupi Gruzije od skoro sedi srpski stručnjak Aleksandar Džikić koji je nakon poraza bio svestan da njegov tim nije imao šta da traži protiv favorizovanog rivala.

- Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli - rekao je Džikić, pa nastavio:

- Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil - rekao je selektor Gruzije.

Džiletu se nije dopao nedostatak koncentracije njegovih igrača.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

 

- To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas - zaključio je Aleksandar Džikić.

Kvalifikacije se nastavljaju u novembru. Srbija 21. novembra gostuje u Danskoj, a potom istog rivala dočekuje tri dana kasnije. Poslednji prozor će se održati u februaru sledeće godine.

Reprezentacija Gruzije će dva puta odmeriti snage sa selekcijom finske, a ti dueli će biti ključni za njigov plasman na Evropsko prvenstvo.

Što se Srbije tiče, izabranici Svetislava Pešića će na megdan Danskoj, a jedan trijumf bi praktično obezdedio plasman.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading