PEŠIĆ BLISTA: ODBRANOM smo trijumfovali!

Autor:

Sport

26.02.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaša Srbije zadovoljan nakon trijumfa.

PEŠIĆ BLISTA: ODBRANOM smo trijumfovali!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Gruziju u Tbilisiju u okviru drugogo kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. goduine rezultatom 76:63 (21:12, 17:19, 22:21, 16:11).

Selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan prikazanim od svojih izabranika.

- Veoma važna pobeda za nas. Odbrana je prelomila utakmicu, bili smo jako organizovani u odbrani. Moji igrači su odradili odličan posao na tom delu terena, posebno na Šengeliji i Tomasonu. Ako imate organizovanu odbranu i igrači su motivisani da je igraju uvek su u poziciji da pomognu jedni drugima, što poboljšava napad. Bili smo veoma dobri u tranziciji, ali i u pozicionom napadu. Imamo talenat da unapredimo pozicioni napad, ali zadovoljni smo kako samo igrali u ovom prozoru kvalifikacija. Bitne su utakmice koje mogu da odluče plasman na Evrobasket - rekao je Pešić.

Status vicešampiona je stavio metu na leđa Srbije, ali to ne brine Orlove.

- Ovo nije nova situacija za nas. Gde god da odemo protivnici žele da nas pobede. Moramo da postanemo svesni uloge favorita i da je opravdamo na terenu. Uvek moraš da osvojiš pobedu. Mnogi igrači će se boriti da budu u sastavu za predstojeće Olimpijske igre, svima će ovo biti motiv da budu što bolji za naredni izazov koji je pred nama - zaključio je selektor Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Srbija je u ovom kvalifikacionom prozoru ostvarila maksimalan učinak i nalazi se na vrhu G grupe sa skorom 2:0 i samo čudo može da je odvoji od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine. 

Kvalifikacije se nastavljaju u novembru. Srbija 21. novembra gostuje u Danskoj, a potom istog rivala dočekuje tri dana kasnije. Poslednji prozor će se održati u februaru sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading