PEŠIĆEVI "ORLOVI" PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Evo šta su bivši igrači Zvezde i Partizana rekli pred start kvalifikacija!

Autor:

Sport

20.02.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju čekaju dueli protiv Finske i Gruzije u Tbilisiju.

PEŠIĆEVI "ORLOVI" PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Evo šta su bivši igrači Zvezde i Partizana rekli pred start kvalifikacija!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo sa velikim optimizmom.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa na startu takmičenja, a na njemu se našlo i nekoliko zanimljivih imena.

Velike promene desile su se u odnosu na igrački kadar koji je našoj reprezentaciji na prošlogodišnjem Mundobasketu doneo srebrnu medalju u Manili, ali je iskusni stručnjak ukazao poverenje i košarkašima iz Evrolige, koji će konačno moći da nastupe za nacionalni tim u FIBA prozorima.

Foto: Starsport

Dušan Ristić

Među adutima trofejnog stratega biće i Dušan Ristić, koji se našao među 15 košarkaša za uvodne kvalifikacione utakmice, protiv Finske 23. februara u Beogradu i tri dana kasnije na gostovanju Gruziji u Tbilisiju.

- Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju, napravili smo dobar kolektiv gde svi dolaze sa entuzijazmom i jer žele da budu ovde – rekao je Ristić i dodao:

- Svi su došli sa velikom željom da predstave svoj tim. Svi smo prošli kroz selektorov sistem, sigurno da će biti bolje nego u kvalifikacijama za SP - istakao je bivši igrač Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Vanja Marinković

Sa Ristićevim mišljenjem slaže se i adut Baskonije Vanja Marinković, koji će konačno ponovo moći da zaigra za reprezentaciju.

- Meni je jako lepo, pogotovo što sam napokon došao kući. Malo da budem tu i sa porodicom, a naravno i da predstavljamo svoju zemlju – to je velika sreća i velika čast, pogotovo posle svega što je bilo prošle godine. Svi smo baš srećni, drago nam je što smo ovde - kaže Vanja.

Nekadašnji as Partizana svestan je snage budućih rivala:

- Gruzija je dobra ekipa sa Šengelijom, Šermadinijem i Džoom Tomasonom, kojeg su naturalizovali. Biće to jaka utakmica. I Finska ima dosta kvalitetnih igrača koji su dugo na okupu – Salin, Valtonen, igrači koji nastupaju u španskoj ligi, očekujem i tu jak meč - zaključio je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading