SELEKTOR PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK! Evo KO će predstavljati Srbiju na predstojećim MEČEVIMA!

Autor:

Sport

19.02.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv odabir našeg prekaljenog stručnjaka.

SELEKTOR PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK! Evo KO će predstavljati Srbiju na predstojećim MEČEVIMA!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je spisak od 15 igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo.

Mečevi će se odigrati u Beogradu i Tbilisiju, a prvi je zakazan za 23. februar u hali Aleksandar Nikolić protiv Finske, dok će se drugi odigrati tri dana kasnije u gostima protiv domaće Gruzije.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić


Na spisku je 15 rerpezentativaca su: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Konačno se na listi nalaze evroligaški igrači, s obzirom na pomake u dogovorima Evrolige i FIBA, tako da će se pored košarkaša večitih u timu naći i Vanja Marinković iz Baskonije, Ognjen Dobrić iz Virtusa, Marko Gudurić iz Fenerbahčea i Filip Petrušev iz Olimpijakosa.

Ovo okupljanje nacionalnog tima će u dogovoru sa selektorom propustiti Vladimir Lučić i Stefan Jović. Lučić jer se tek oporavio od operacije ruke, a Jović jer ima problema sa više sitnih povreda.

Veliki izazovi su pred našom selekcijom, s obzirom da nas ove godine očekuju i Olimpijske igre u Parizu. 

Pred sam početak mečeva, reprezentacija će odraditi treninge kako bi bila u najboljoj mogućoj formi za ove važne susrete. Svetislav Pešić će imati zadatak da ujedini ekipu i usmeri je ka ostvarivanju cilja - plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading