PREDSEDNIK KSS BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je Danilović rekao o igračima i menadžerima u reprezentaciji?

Autor:

Sport

07.02.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se spekuliše o ovoj temi.

PREDSEDNIK KSS BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je Danilović rekao o igračima i menadžerima u reprezentaciji?

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Emisija "(Ne)uspjeh prvaka" doživela je značajne promene u svojoj drugoj sezoni, proširivši se na druge sportove i ugostivši kao prvog gosta Predraga Danilovića, prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije.

Uticaj košarkaške reprezentacije na mlade:

Predsednik KSS je istakao da se vreme dosta promenilo u svetu sporta, navodeći da se za igranje u reprezentaciji danas više pita menadžer, nego sam igrač.

- Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš "Kako si?", on kaže: "Reći će ti moj menadžer kako sam". Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju - rekao je između ostalog Danilović.

Foto: Starsport

selektor Srbije Svetislav Pešić i Predrag Danilović

Jedna od zanimljivih činjenica koju je Danilović istakao jeste da kada srpska reprezentacija ostvari značajan uspeh, veliki broj dece počinje da se bavi košarkom. Ovo svedoči o snažnom uticaju reprezentativnih rezultata na mlade generacije i potencijalnom podsticanju interesovanja za sport među decom.

- Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u četvrtfinalu i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez 4-5 najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku - naglasio je Predrag Danilović, predsednik KSS.

Kroz ovu emisiju, gledaoci su imali priliku da dobiju uvid u promene u svetu sporta, uticaj reprezentativnih uspeha na mlade generacije, kao i ambicije i izazove sa kojima se suočava Košarkaški savez Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading