PET KORAKA DO SAVRŠENOG VRHUNCA U KREVETU: Lakše je nego što mislite, JEDNA stavka je presudna!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.02.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se opustite i zasijate.

PET KORAKA DO SAVRŠENOG VRHUNCA U KREVETU: Lakše je nego što mislite, JEDNA stavka je presudna!

Foto: shutterstock

Žene koje redovno doživljavaju orgazme imaju nekoliko zajedničkih navika koje im pomažu da postignu vrhunac se*sualnog zadovoljstva.

Stručnjaci ističu važnost masturbacije, fokusiranje na klitoris, predigru, jasnu komunikaciju sa partnerom i opuštanje kao ključne faktore koji doprinose ostvarivanju orgazma.

Masturbacija kao put do vrhunca

Fren Volfiš, dr psihologije, ističe da žene koje redovno praktikuju masturbaciju postaju veoma upućene u svoje telo i znaju tačno koje tačke ih mogu dovesti do vrhunca. Ova samospoznaja omogućava im da jasno komuniciraju sa partnerom o svojim potrebama i željama, što značajno povećava šanse za postizanje orgazma tokom seksualnog odnosa.

Republika

Foto: shutterstock

Žene, vreme je da se pozabavite sa sobom

Većina žena za postizanje orgazma zahteva stimulaciju klitorisa, dok je penetracija manjem broju žena dovoljna. Partneri treba da budu svesni ove činjenice i da pruže dovoljno pažnje klitorisu kako bi osigurali zadovoljavajuće seksualno iskustvo za svoje partnerke.

Predigra se ističe kao ključni faktor u postizanju orgazma, jer omogućava telu da se polako pripremi za vrhunac. Posvećivanje barem 20 minuta nežnim poljupcima i dodirima može značajno povećati napetost i uzbuđenje, što stvara povoljnu atmosferu za postizanje orgazma.

Pravilna komunikacija sa partnerom

Jasno izražavanje želja i potreba predstavlja ključni deo seksualne satisfakcije. Partneri treba da budu otvoreni i iskreni jedno prema drugom kako bi osigurali da njihove potrebe budu ispunjene tokom seksualnog odnosa.

Opustite se i uživajte

Umesto da stalno razmišljate o orgazmu, stručnjaci preporučuju vežbe opuštanja koje mogu smanjiti stres i anksioznost, omogućavajući vam da se potpuno prepustite uživanju u seksualnom činu. Opuštanje i prihvatanje trenutka mogu značajno povećati šanse za doživljavanje orgazma.

Uzimajući u obzir ove savete iskusnih žena, moguće je da i vama pomognu u postizanju orgazma i unapređenju vašeg seksualnog iskustva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading