DIVLJAK JABUSELE SPREČIO SENZACIJU: Francuska savladala BiH!

Autor:

Sport

26.02.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv susret u Tuzli.

DIVLJAK JABUSELE SPREČIO SENZACIJU: Francuska savladala BiH!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je Bosnu i Hercegovinu u Tuzli rezultatom 74:64 u okviru drugog kola E grupe kvalifikacija  za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Domaći košarkaši su odigrali fantastičan meč protiv favorizovanog rivala, vodili su tokom većeg dela susreta, ali je falilo raspoloženih igrača uz Džanana Musu za potpunu senzaciju.

 

 

Košarkaš Real Madrida postigao je 15 poena, a pratio ga je još centar Budućnosti Kenan Kamenjaš koji je postigao 14, kao i Edin Atić koji je dodao 13.

Kod Francuza Musin klupski drug Geršon Jabusele ubacio je 16 poena i uhvatio devet lopti, dok je Vensan Poarije stao na 13 uz osam skokova. Dvocifreni su bili Metju Strazel sa 11 poena, a Pol Lakomb je dodao 10.

Francuska u ovim kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine očekivano imaju dve sigurne pobede, dok je Bosna i Hercegovina trenutno na 1-1.

U drugom duelu ove kvalifikacione grupe, Hrvatska je lako izašla na kraj sa nejakim Kiprom.

Roko Prkašin je postigao 24 poena, dok je Mario Hezonja imao dabl-dabl sa 22 poena i 10 skokova.

U poraženom sastavu jedini vredan pomena bio je Konstantinos koji je postigao 17 poena.

Kipar je paradoksalno jedan od domaćina Evropskog prvenstva, tako da su iobezbedili učeće na kontinentalnoj smotri, ali će tamo predstavljati topovsko meso svim rivalima.

GRUPA E

BiH - Francuska 64:74

Kipar - Hrvatska 63:92

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading