GRCI I ŠPANCI SAOPŠTILI SPISAK KOŠARKAŠA: Igraće ADETOKUMBO, Skariolo pozvao LEGENDU i iznenadio mnoge!

Autor: M. M.

Sport

13.02.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačani u kvalifikacijama.

GRCI I ŠPANCI SAOPŠTILI SPISAK KOŠARKAŠA: Igraće ADETOKUMBO, Skariolo pozvao LEGENDU i iznenadio mnoge!

Foto: Tanjug/AP

Grci i Španci objavili spisak! Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Vasilis Spanulis saopštio je danas spisak od 16 igrača za mečeve protiv Češke i Holandije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine, kao i njegov kolega na klupi Španije Serđo Skariolo.

Na spisku Spanulisa nema Kostasa Slukasa, Joanisa Papapetrua, Tajlera Dorsija i Janisa Adetokumba, ali je zato tu njegov brat Kostas. Na spisku se osim brata NBA zvezde nalaze još Kostas Papanikolau, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Dinos Mitoglu, Elefterios Bohoridis, Nikos Rogkavopulos, Dimitris Moraitis, Panajotis Kalaicakis, Tomas Vokap, Joanis Kuseloglu, Vasilis Haralambopulos, Vasilis Toliopulos, Elefterios Mancukas, Naz Mitru-Long i Vangelis Zugris.

Grčka se nalazi u grupi F kvalifikacija za EP 2025. sa selekcijama Velike Britanije, Češke i Holandije i 23. februara u Pireju igraće sa Češkom, dok će tri dana kasnije gostovati Holandiji.

Selektor Španije Serđo Skariolo iznenadio je mnogo pošto je u tim uvrstio legendu Riki Rubija za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, iako on nije odigrao takmičarski meč više od osam meseci.

Na spisku Skariola su još Karlos Alosen, Alberto Dijaz, Haime Fernández, Alberto Abalde, Dario Brizuela, Ćabi Lopez-Arostegi, Rudi Fernandez, Žoel Para, Viktor Klaver, Huančo Ernangomez, Haime Pradilja, Sebas Saiz i Jankuba Sima.

Španija će na početku kvalifikacija, 22. februara, dočekati Letoniju, a tri dana kasnije će gostovati Belgiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading