DETONACIJA: Potpisao Riki Rubio!

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac ponovo u voljenom klubu.

DETONACIJA: Potpisao Riki Rubio!

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Španski košarkaš Riki Rubio, prema informacijama španskog lista "Marka", navodno je potpisao ugovor sa Barselonom do kraja sezone. Međutim, postoji jedan zanimljiv uslov - sam Rubio će odlučiti da li će zaista zaigrati za klub.

Prema navodima lista, ugovor između Rubija i Barselone traje do kraja sezone, ali ostaje nejasno da li će Rubio zaista zaigrati za klub. Ovaj potez Barselone dolazi u poslednjem trenutku, jer rok za potpise u elitnom takmičenju ističe u sredu.

Riki Rubio je prošlog avgusta iznenadio javnost odlukom da se povuče iz reprezentacije Španije pred Svetsko prvenstvo. On je tada objasnio da je to učinio kako bi sačuvao svoje mentalno zdravlje. Početkom ove godine, Rubio je objavio da je "završio svoju NBA karijeru", a sada bi mogao da se vrati košarci - ukoliko bude spreman za to.

Ovaj potez izazvao je veliku pažnju ljubitelja košarke širom sveta, a ostaje da vidimo da li će Riki Rubio zaista zaigrati za Barselonu i kakav će uticaj imati na evroligaške parkete u narednom periodu.

Rubio je košarkom počeo da se bavi u Huventudu, za čiji je prvi tim počeo redovno da igra već sa 15 godina. Potom je usledio transfer u Barselonu, iz koje se otisnuo u NBA ligu. U najjačoj ligi na svetu, Rubio je nastupao za Minesota Timbervulvse, Jutu Džez, Finiks Sanse, ponovo Timbervulvse i na kraju Klivlend Kavalirse.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio pregršt medalja na svim turnirima, Olimpijskim igrama, Mundobasketima i Eurobasketima. Ipak, verovatno najznačajniji uspeh je to što je 2019. godine kao MVP Svetskog prvenstva vodio "crvenu furiju" do zlata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading