MARINKOVIĆ DOMINIRAO U GRUZIJI, PA SE SETIO GROBARA: Najbolji su na svetu!

Autor:

Sport

26.02.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek košarkaške reprezentacije obratio se medijima nakon pobede u Tbilisiju.

MARINKOVIĆ DOMINIRAO U GRUZIJI, PA SE SETIO GROBARA: Najbolji su na svetu!

Foto: FIBA

Vanja Marinković

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Gruziju u Tbilisiju u okviru drugog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine rezultatom 76:63 (21:12, 17:19, 22:21,16:11).

Vanja Marinković je postigao 15 poena, pogađao je kada je njegovom timu bilo najpotrebnije i bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Srbije, a mediji u Gruziji upitali su ga o atmosferi u hali.

Nekadašnji kapiten Partizana setio se grobara, pa je uporedio:

- Publika je bila odlična kada je vaša reprezenetacija prišla na minus četiri. Ali, ja sam igrao za Partizan godinama. Nema publike na svetu koja može da se poredi sa Partizanom - rekao je Marinković.

Republika

Foto: Starsport

Vanja Marinković u dresu Partizana

 

Nastavio je Vanja o utakmici:

- Odigrali smo dobar meč, agresivni smo bili. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru odbranu, posebno na njihovom igraču, Tomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali su 20 asistencija i 9 izgubljenih lotpi, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utkamicu. Takođe, imali smo i dobru energiju - zaključio je Marinković.

Srbija je u ovom kvalifikacionom prozoru ostvarila maksimalan učinak i nalazi se na vrhu G grupe sa skorom 2:0 i samo čudo može da je odvoji od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine. 

Kvalifikacije se nastavljaju u novembru. Srbija 21. novembra gostuje u Danskoj, a potom istog rivala dočekuje tri dana kasnije. Poslednji prozor će se održati u februaru sledeće godine.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading